Hemarbetare äter onyttigare och jobbar längre dagar
13 Dec 2023
– På jobbet är det lättare att ha regelbundna matrutiner och det kan vara enklare att välja hälsosamma alternativ. Men för den som jobbar hemifrån ser vi att gränserna lätt kan suddas ut båda vad gäller tider och vad man stoppar i munnen, säger Tina Hellstadius, nytillträdd vd på Compass Group i Sverige.
Längre arbetsdag hemifrån
Rapporten visar även att hemarbetarna arbetar längre dagar jämfört med de som är på kontoret. Över hälften av hybridarbetarna (53 procent) uppgav att de jobbar fler arbetstimmar när de arbetar hemifrån jämfört med på kontoret.– Många företag kämpar fortfarande med att få tillbaka sina medarbetare till kontoret. Att erbjuda bra mat och kunna umgås runt maten bidrar till en hållbar arbetsdag samtidigt som det är sätt att bygga kulturen.
Nu lockar många företag inte bara med bra lunchrestauranger utan också tillgänglighet till mat och fika alla tider under dagen.
– Vi ser en tydlig trend att företag vill erbjuda sina medarbetare bra och hälsosam mat på jobbet. Det kan handla om ett bra café, att erbjuda frukost eller bra varuautomater som är ständigt tillgängliga. Våra tidigare undersökningsresultat visar att framför allt unga tycker det är viktigt och kan till och med påverka deras val av arbetsplats, säger Tina Hellstadius.
Sammanfattning av resultaten
- 52 procent av de som jobbar hemifrån svarar att de regelbundet äter onyttig mat under arbetsdagen.
13 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"