Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hotel Saltsjöbaden firar 130 år

 
Grand Hotel Saltsjöbaden firar 130 årJubileumsfirandet äger rum på lördag. Grand Hotel Saltsjöbaden byggdes med en dröm om att skapa Sveriges motsvarighet till Franska Riverian. 1893 invigdes hotellet så i år firar Grand Hotel Saltsjöbaden jämna år och bjuder in till ett storslaget jubileumsfirande.

I år är det 130 år sedan den kungliga invigningen av Grand Hotel Saltsjöbaden gick av stapeln. Den här dagen hade Oscar II kommenderat hela den svenska flottan att ankra upp i  Baggensfjärden för att avfyra salut. Sedan dess har Grand Hotel Saltsjöbaden med sitt natursköna läge varit en populär destination för både grannar i närområdet och långväga resenärer.

- I år firar vi Grand Hotel Saltsjöbadens historia och framtid. Jag känner en stor stolthet över att tillsammans med alla medarbetare på hotellet fortsätta Grand Hotel Saltsjöbadens resa in i framtiden. Det är en spännande tid vi går till mötes med storslagna planer vad gäller både renovering och utveckling av koncept, säger Erik Pändel, vd på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Under Grand Hotel Saltsjöbadens 130 år har historia skapats innanför dess anrika väggar. Fredsförhandlingar har hållits under krigstider, det historiska Saltsjöbadsavtalet har undertecknats och vinterolympiadernas föregångare, de Nordiska spelen, har arrangerats. Framför hotellet finns än idag en skulptur av en skridskoåkare samt två antika flaggstänger utanför entrén som ett minne av tävlingarna. 

Jubileumsfirandet äger rum lördagen den 13 maj. Dörrarna öppnas för allmänheten klockan 12 och bjuder på liveframträdanden i trädgården, storband, DJ, snittar, bubbel samt aktiviteter och överraskningar för hela familjen. Hotellet meddelar att de kommer att köra tipspromenad,  boule och få besök av trollkarlar och cirkusartister. En ny uteservering kommer även att invigas och där kommer det att serveras både mat och dryck.Av: Annika Rådlund Källa: Grand Hotel Saltsjöbaden
Foto: Douglas_Solberg