Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Gigleer - ny app för att hitta personal och arbetsgivare

 
Gigleer - ny app för att hitta personal och arbetsgivareCarl Durelius från Gigleer.  Under mässan Fastfood/Café och Restaurangexpo fanns bland annat företaget Gigleer på plats för att berätta om sin app som har gjort succé under de första månaderna som den har varit igång. Via den ska både arbetsgivare och personal hitta igen varandra snabbt och lätt.

Carl Durelius från Gigleer berättade att deras app ska göra att det ska gå snabbt och enkelt att till exempel hitta personal snabbt till restauranger, caféer,  hotell och till olika event.
−Den gör det möjligt att anlita personal på endast några minuter och man skapar anställningsavtal direkt i appen. De som arbetar får betalt inom 15 minuter efter avslutat pass.

Appen grundades av den erfarne västkustkrögaren Marcus Boström, som själv sett att behovet finns får en sådan här kanal. Han har under en lägre tid sett att det skett en förändring vad gäller att få tag i personal.  Coronapandemin försvårade situationen ytterligare då 25% lämnade branschen. Svängningarna har bidragit till en ohållbar situation och behovet av en bra och lättanvänd tjänst att söka personal födde idén till Gigleer-appen.

− Pandemin gjorde att jag var tvungen att delvis byta arbetsinriktning. Jag har länge sett behovet av en app för restaurangnäringen för att nå gigarbetare och vice versa. Gigleer står för gig, learning, career och förutom att matcha personal med arbetsgivare så får man nu chansen att visa upp sig för olika företag med ett digitalt CV i appen plus att anställningsavtal och löneutbetalning sköts direkt genom appen. Tanken är att både underlätta för arbetsgivaren och samtidigt dra till sig arbetskraft genom att vara mer attraktiv för ny personal, säger Marcus Boström, vd och grundare av Gigleer.

Över 300 företag inom restaurang, hotell och handel fick vara med under utvecklingen av appen för att den skulle fylla alla behov som finns, för både arbetsgivare och arbetstagare. 


Flera är positiva till appen.

– Som krögare med flera restauranger så skapar det ett enormt behov att med kort varsel få tag på personal för att kunna lösa vår uppgift. Gigleer kan mycket väl vara det hjälpmedel vi saknat. Tänk, att som arbetsgivare få tillgång till en mängd kvalificerade arbetare i en enda app och slippa ägna timmar åt att ringa runt och tjata på folk, säger fiskhandlaren, kocken och krögaren Nils Molinder på Melanders Group i Stockholm.

Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige, ser också en stor potential för appen inom besöksnäringen.

– Personalbristen är akut även för boenden och aktivitetsföretag. En lättanvänd app som påskyndar matchning mellan arbetsgivare och arbetssökande, med betygssättande åt båda hållen och med en smidig avtalshantering kan säkerligen var en del av lösningen.

Av: Annika Rådlund Källa: Gigleer

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer