Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Drinkrecept: Varm Gin & Tonic

 
Drinkrecept: Varm Gin & TonicVarm G-Te av Martin Johansson, vinnare av Sveriges Bästa Gin & Tonic Den klassiska GT:n har aldrig varit hetare än nu. Martin Johansson, vinnaren i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, tipsar om vinterns hetaste drinkrecept – varm Gin & Tonic. G-Te kort och gott.

GT-glögg, GT-snus, GT-parfym och GT-julkalender... det har varit mycket GT på sista tiden. När utomhustemperaturen kryper ner under noll och soltimmarna blir alltfärre är en rykande varm Gin & Tonic ett spännande drinkalternativ. Så bjud dina gäster på en uppdaterad version av drinkarnas drink.

– Fördelen med en klassisk GT är att den kan varieras i det oändliga. En varm G-Te är perfekt för kyliga vinterkvällar. G-Te är smaksatt med värmande aromatiska örter som både smakar och gör gott. Den bittersöta tonicenbalanseras upp av smaksättare som honung, ingefära och citron. Drinken doftar härligt, smakar friskt och ärenkel att tillreda, säger Martin Johansson, vinnare i Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017.

G-Te är en twist på den klassiska GT:n. Skillnaden är att du värmer upp tonicen innan du blandar drinken. Friska toner av citron, ingefära och stjärnanis adderar en unik upplevelse för smaklökarna. Med sin uppfriskandesmak och speciella karaktär sticker G-Te garanterat ut på julminglet.

RECEPT – SCHWEPPES G-TE

DRINKINGREDIENSER
• Schweppes Tonic
• 4 cl gin
• 4 skivor ingefära
• Juice från ½ citron
• 1 tsk honung
• 1 citronskiva
• 2–3 stjärnanis

Gör så här
:
Värm Schweppes Tonic till ångande temperatur tillsammans med 4 skivor ingefära, pressad juice från en halv citron, 1 tsk honungsamt 2–3 stjärnanis.
Häll upp i glas och tillsätt 4 cl gin (eller hoppa över för för att skapa en alkoholfri drink).
Garnera med en citronskiva. Klart!Av: Annika Rådlund Källa: Schweppes
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer