Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Detta lockar mest vid valet av hotell

 
Detta lockar mest vid valet av hotellLäget, frukost och gratis wi-fi är prio för många svenska semesterfirare. För många semesterfirare är det hotell som gäller under semestern, och hotell är i särklass det populäraste boendevalet trots att det nu finns flertal alternativ under semestern. Men vad är det som avgör vilket hotell vi väljer? Hotell- och resesöksajten momondo.se har nu listat nu vad som är viktigast för svenskarna vid valet av hotell.

På senare tid har det dykt upp flera boendealternativ på semestern - allt från att hyra lägenheter utöver det vanliga till att lyxcampa, även kallat glamping. Men trots många nya alternativ står sig en hotellvistelse stark bland svenskarna. Hela 77% väljer hotell framför andra boendealternativ på semestern vilket är över snittet i jämförelse med andra länder. 

Hotell- och resesöksajten momondos reseundersökningen visar att hotell har konsekvent varit mest populärt sedan undersökningens start trots utvecklingen av fler boendeformer. När det kommer till vad som är viktigt för svenskarna när det kommer till själva hotellvistelsen, så visar undersökningen att vi tydligen inte är så frälsta av hotellpoolen som många andra nationaliteter.

- Ett hotell där frukosten är inkluderad i priset, det finns gratis Wi-Fi, och en fin utsikt från hotellrummet räcker långt för att locka svenskarna. Dock är det inte alls lika viktigt för svenskarna att hotellet har en egen pool, vilket annars är en viktig aspekt för många andra, säger Lasse Skole Hansen talesperson för momondo. 

Viktigt med bekvämlighet och service 
För svenskarna prioriteras bekvämlighet. Många önskar vara nära destinationens sevärdheter och höjdpunkter. Nära hälften av svenskarna (46%) anser att det är allra viktigaste vid valet av hotell är just närområdet - att det är nära till det man vill upptäcka. Det är inte ovanligt att man unnar sig när det kommer till semestern. Detta syns även vid valet av boende då både läget, servicen och att hotellet är mysigt går före prislappen när svenskarna väljer hotell.   


Så väljer svenskarna hotell: 

Den viktigaste aspekten (46%) när svenskarna väljer hotell är läget.
För svenskarna är det vanligast att spendera runt 501-800 kr för en hotellnatt.
Nära hälften (43%) anser att bra service på hotellet är av stor betydelse.
De viktigaste bekvämligheterna på ett hotell enligt svenskarna är att frukost ingår (68%) och att det finns gratis Wifi (53 %)
37% anger att det viktigaste vid valet av hotell är att det är mysigt.
Endast 24 % av svenskarna anser att det är en prioritering att hotellet har egen pool, vilket är den lägsta siffran bland alla 22 länder som deltog i undersökningen.


 Om undersökningen
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 3-10 januari 2019, bland 999 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 23 400 deltagare i 22 länder.Om momondo.se

Momondo.se är en gratis global resesöksajt som jämför priser på flyg, hotell och hyrbilar. Med huvudkontoret i Köpenhamn är momondo aktiva i över 30 internationella marknader. Momondo drivs av KAYAK, ett oberoende dotterbolag av Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG).Av: Annika Rådlund Källa: Momondo
Foto: Getty Images