Citygate i Göteborg får hälsosam matupplevelse
29 Okt 2019
Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service. På Citygates entréplan kommer både restaurang och café fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av frontdesk med ett fullservicekoncept anpassat för Citygates hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022.
– Det här är ett jättespännande projekt, i vilket vi jobbar tätt ihop med Skanska för att skapa ett koncept kring mat och dryck som skall höja helhetskänslan för alla hyresgäster i Citygate. Vi fokuserar tydligt på hållbarhet och miljö i hela vår leverans, säger Henrik Strinning, vd, Compass Group Sverige.
Citygate kommer att WELL-certifieras. WELL är baserat på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår från hur den byggda miljön påverkar oss människor. Dessutom kommer byggnaden att miljöcertifieras enligt LEED.
– Vi är mycket glada över att i detta tidiga skede av projektet kunna utveckla ett restaurang- och servicekoncept tillsammans med Compass Group, vilket skapar bra förutsättningar för vårt fortsatta uthyrningsarbete. Vi fortsätter att arbeta på Citygates servicekoncept för att göra det möjligt att skapa den mötesplats och destination vi eftersträvar, säger Camilla Skogsberg, uthyrningsansvarig, Skanska Fastigheter Göteborg.
Byggnationen av Citygate, på 36 våningar och 144 meter, är i full gång. Citygate får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Projektet tar ett omfattande socialt ansvar där en hållbarhetsplan har arbetats fram tillsammans med Göteborgs stad. Med pågående aktiviteter som till exempel samarbeten med skolor, läxhjälp och mentorskap.
29 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: