Caféer och hotell bland årets bidrag i pepparkakshustävlingen
26 Nov 2021
Förra året var temat avstånd och nu har museet istället valt temat tillsammans. Tolkningen av ordet är nästan lika många som bidragen. Biografer, högtidsmåltider, vaccinering, bastubad och kyrkor samsas nu med idrottsarenor och slott inne på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm.
– Jag gillar tolkningarna av temat, de är väldigt olika. Vissa har tolkat att vi tillsammans ska kämpa mot naturkatastrofer och klimatförändringar, en del har tolkat det inom kultur att det är kul att vara tillsammans igen efter pandemin - så det är väldigt blandat, säger Kalle Pettersson från Leijon Stenugnsbageri & Konditori i Uppsala.
Han är på plats för att ge tips till alla hemmabagare. Under utställningens gång så kan museibesökare och de som besöker hemsidan rösta på sin favorit. De som har bakat är uppdelade i tre olika tävlingsgrupper; Arkitekter, formgivare och bagare, barn upp till 12 år samt gruppen alla andra som bakar.
Den 19 dec klockan 13.00 koras alla vinnarna. Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarade mot årets tema. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.
26 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"