Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bygggstart för Björn Ulveus flytande hotell och spa

 
  • Slottsholmen utökar med flytande hotell.(Renderingsbild/Skiss)

    Slottsholmen utökar med flytande hotell.(Renderingsbild/Skiss)

  • Björn Ulvaeus och Joakim Alm, VD Alm Equity. Foto: IBL Bildbyrå

    Björn Ulvaeus och Joakim Alm, VD Alm Equity. Foto: IBL Bildbyrå

Föregående
Nästa
 
 ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus och ALM Equity kommer nu att starta bygget med ett flytande hotell i projektet Slottsholmen i Västervik. 

 Byggstarten är del i den fortsatta utvecklingen av Slottsholmen som mötesplats för Västerviksborna samtidigt som det ska bli en destination för besökare utifrån. Utöver det färdigställda huset på land som innehåller restaurang, konferens, eventlokaler, boutiquehotell och bostäder så kompletteras det nu med ett flytande hotell.  Utvecklingsarbetet omfattar även renovering av Varmbadhuset där ett nytt spa, med tillgänglighet för allmänheten, ska byggas. 
- Äntligen faller pusselbitarna på plats, säger Björn Ulvaeus.

Satsningarna på Slottsruinområdet och Slottsholmen Marina fortsätter och brygganläggningen runt Slottsholmen kommer att förses med ett flytande hamnkontor med en serviceanläggning i toppklass.
Hotellet är ritat av SandellSandberg och byggnaden uppförs med träfasad på en flytande ponton.

 Inredning av rummen står Mod arkitekter för. Totalt rymmer hotellet 33 rum om 755 kvm loa i två plan och på det nedre planet kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. 

Taket blir täckt med solceller och den redan befintliga bergvärmeanläggningen på land nyttjas för uppvärmning. Dessutom kommer en modern avsaltningsanläggning driven av solcellerna på hotelltaket att installeras för att säkra vattentillgången för Slottsholmen i händelse av låga grundvattennivåer under kommande varma och torra somrar.

- Att Slottsholmen on water i princip kommer att vara självförsörjande vad gäller el, värme och vatten känns lika modernt som naturligt i en miljö som denna, säger vd Joakim Alm. 

Entreprenör är 2A Entreprenad och byggnationen förväntas färdigställas till i slutet av sommaren.


 ALM Equity
ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar och säljer projekt, framförallt bostäder. AAlm Equitys ägarandel är 30% i Slottsholmen.


Av: Annika Rådlund  Källa: ALM EquityTaggar

Bygg Spa Hotell Nyheter