Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets sju starkaste kontorstrender

 
  • Årets sju starkaste kontorstrender

    Årets sju starkaste kontorstrender

  • Aktivitetsbaserat kontor har ökat och eget rum har minskat.

    Aktivitetsbaserat kontor har ökat och eget rum har minskat.

Föregående
Nästa
 
Castellum presenterar Framtidens arbetsliv 2024 – en årlig rapport om kontorstrender. Den visar att kontorsnärvaron fortsätter att öka, vi trivs allt bättre på kontoret och allt fler sitter i aktivitetsbaserade kontor.

Årets undersökning visar att kontoret fyller en allt viktigare roll för både företag och medarbetare. Men den visar också att förändringens vindar blåser genom arbetslandskapet. 

Här är de sju viktigaste kontorsinsikterna 2024:

1. Kontorsnärvaron fortsätter öka. De flesta vill vara på kontoret merparten av veckan. Endast 1 av 10 jobbar nu främst på distans, men vikten av valfrihet har ökat. 

2. Flexibla kontor allt populärare. Aktivitetsbaserade kontor ökar raskt i antal och popularitet. Andelen som föredrar aktivitetsbaserat har dubblerats på ett år. 

3. Kontoret underlättar ledarskapet. 7 av 10 chefer tycker kontoret och hög kontorsnärvaro är viktigt för deras ledarskap. Extra viktigt är det i stora organisationer. 

4. Bra kontorsmiljö lockar fler. 8 av 10 tycker kontorsmiljön är viktig när de söker nytt jobb. Och ju bättre arbetsmiljö, desto högre närvaro. 

5. Arbetsro är kontorets stora utmaning. Kontoret gynnar kulturbyggande, samarbete och produktivitet. Men 3 av 10 tycker det kan vara svårt att arbeta ostört på kontoret. 

6. Kontoret är viktigt för hälsan. 8 av 10 unga tycker att kontoret är viktigt för sin psykiska hälsa, och kontor som uppmuntrar rörelse ger nöjdare medarbetare. 

7. Fler vill pendla hållbart. Tillgänglighet med kollektivtrafik skattas högt, men minst lika viktigt är tillgången på parkering. Samtidigt ökar efterfrågan på laddstolpar rejält.

Här kan du läsa hela rapporten
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer