Tre grillnyheter från Spicemaster
15 Maj 2015
Det högst ovanliga är att dessa kryddmixer innehåller endast det som varje kryddmix borde innehålla – nämligen 100% kryddor – och inget annat än kryddor. Varför betala dyrt för billiga råvaror som t ex industriprocessat salt och socker (bara dessa två kan tillsammans utgöra upp till en tredjedel av traditionella grillmixers innehåll). Vem vill ha sina grillrätter pudrade med potatisstärkelse, ospecificerade aromer och grönsaksextrakt, maltodextrin, citronsyra, klumpförebyggande medel (E551 = kiseldioxid) eller t ex jästextrakt. I Spicemasters värld är det kryddorna, och den smak de är tänkta att skapa, som är slutmålet. Ju bättre kryddorna har odlats och ju varsammare de har hanterats, desto mer finns kvar av ursprunget.
Grillmix Italia: Rosmarin, timjan, oregano, svartpeppar, vitlök.
Till grönsaker och ljust kött, som fläsk eller kyckling.
Master Grill: Koriander, rosmarin, oregano, timjan, svartpeppar, fänkål, senap, röd chili.
Ger grillningen lite extra sting. Passar till kött som till fisk. Krydda köttet precis före tillagning.
Master BBQ: Koriander, rosmarin, salvia, fänkål, lök, vitlök, gul senap, svartpeppar, röd chili.
Ger grillningen ny spännande smak. Lika god till kött, fisk eller fågel. Krydda köttet före tillagning.
Spicemaster marknadsförs av Gourmeco. Under varumärket Spicemaster erbjuder de kryddor, kryddmixer och vanilj. De produceras uteslutande av odlare som arbetar i enlighet med de regler och direktiv som styr ekologiskt jordbruk och ekologiska produkter. Spicemaster kryddor revideras årligen under kontrollorganet SMAK, för certifiering av ekologiska produkter.
www.spicemaster.se
15 Maj 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"