Premiär för svensk street-food från Harrys
9 Apr 2015
För ett år sedan lanserades nya Harrys med start i Göteborg. Nya Harrys har valt att bejaka sitt svenska ursprung och sin inspirationskälla, livsmedelshandlaren Harry Nilsson i Falkenberg. Förändringen tydliggörs i allt från design och inredning till storsatsningen på svensk, vällagad mat som man numera även kommer att serveras från food trucken.
Trenden är tydlig, allt fler krögare och matproflier väljer att göra sin mat tillgänglig via food trucks för de alltmer nyfikna svenskarna.
- Hittills har vi sett trucks med olika typer av amerikansk och asiatisk inriktning. Vi tycker att Harrys food truck, med tolkningar på klassiska och älskade rätter som uppdaterats till dagens kultur och kök, verkligen tillför något till utbudet på Göteborgs gator. Samtidigt ser vi det här som ett gyllene tillfälle att intensifiera dialogen med våra gäster. På så sätt lär vi oss mer om vad och hur framtidens gäst vill äta, säger Gustav Löfving som är marknadschef på Harrys.
Food truckens meny har krogkedjan tagit fram tillsammans med kocken och matkreatören Johan Åkerberg som tidigare gett ut flera böcker om mattrender. På menyn hittar man bland annat långtidsbakad rotselleri, äppelfläsk med surkål, Harrys kallrökta lax och nostalgidesserten radiokaka.
- Det informella och lättillgängliga ätandet blir allt mer populärt bland svenskarna, vi ser att det rullar ut food trucks över hela landet och inte bara i Stockholm och Göteborg. Idag ställer konsumenterna höga krav på maten de serveras. Man vill ha mer avancerad mat än korv med bröd och pulled pork samtidigt som det ska vara tydligt vart råvarorna kommer ifrån och hur de tillagats, säger Johan Åkerberg.
Harrys food truck kommer varje dag att stå på olika platser i Göteborg från och med den 7 april. Platsen meddelar de via sitt instagramkonto, facebook och en app.
Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett drygt 40-tal orter i Sverige. Krogarna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. Krogkedjan sysselsätter cirka 800 personer i Sverige.
www.harrys.se
9 Apr 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan