Grand Hôtels nyrenoverade lobby
2 Mar 2015
Grand Hôtels lobbyområde har varit stängd för renovering sedan den 6 januari. Nu återöppnas den i en ny, ljusare variant med ett golv i vit Carraramarmor och ett helt nytt möblemang med originalmöbler från slutet av 1800-talet som kombineras med modern design och starka accentfärger. Dessutom har ett högteknologiskt ljus- och ljudsystem installerats med målet att skapa en alldeles särskilt välkomnande atmosfär.
Lobbyns inredning är inspirerad av hotellets byggår 1874, vilket även syns i de fyra nya kristallkronorna. I ljussättningen har man valt att inte endast arbeta med direkt ljus från kristallkronor och golvlampor utan i stället tagit fram ett system som bygger på indirekt ljus, där belysningen tar nytta av arkitekturen. Ljuset reflekteras via tak, pelare och pilaster och är därmed dolt för gästerna. Idén är att förstärka inredningen och få till ett mjukt omfamnande ljus, som skapar en varm stämning.
Både ljus- och ljudsystemen är osynliga för gästerna och designat för att automatiskt anpassa ljuset till årstid och tiden på dygnet. Detta innebär att systemet kan detektera inkommande ljus och skilja på t.ex. en solig och mulen dag. I lösningen ingår även ett unikt system för kristallkronor, som specialanpassats med små, inbyggda LED-lampor för att reflektera ljus uppåt via kristallerna.
– Lobbyn är såklart väldigt viktig för oss eftersom det är där gästerna får sitt första intryck. Lobbyn är också hotellets hjärta och avgörande för helhetskänslan. Dagens gäster förväntar sig att lobbyn i ett femstjärnigt hotell håller samma standard som resten av upplevelsen. Vi har nu tagit fram en lösning, som är skräddarsydd för Grand Hôtel och där inredning, ljus och ljud skapar en harmonisk, behaglig miljö där våra gäster kan trivas, berättar Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.
2 Mar 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan