Tre bubblande mocktails av Årets bartender
20 Jun 2023
I samarbete med SodaStream har Hedda Bruce skapat tre unika drinkrecept: den läckert mörkröda Plommon & Verjus, den spritsiga Mynta & Fläder och slutligen den perfekt svalkande sötsura Persika & Grape. De tre drinkarna passar utmärkt att kombinera med olika typer av mat eller som ett trevligt alternativ på sommardrinken.
– Min tanke var att ta tillvara på och lyfta fram de råvaror som är i säsong på sommaren, som plommon, fläder och persikor, och låta dessa smaker gifta sig tillsammans med fräscht bubbelvatten. Resultatet blev tre riktigt goda och läskande alkoholfria sommardrinkar som passar lika bra på midsommarfesten som till grillkvällen, säger Hedda Bruce, bartender och bar manager på Tjoget.
Tre somriga mocktails signerade Hedda Bruce
Plommon & Verjus
40 ml alkoholfri gin
30 ml Verjus
25 ml plommonsocker
Kolsyrat vatten (SodaStream)Is i kub
Gör så här:
Plommonsocker: Kärna ur och juica plommonen i en
råsaftscentrifug. Väg vätskan.
Tillsätt en lika stor del strösocker som
plommonjuice i vikt. Rör tills sockret löst upp sig.
Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas.
Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är
kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Servera.
Mynta & Fläder
Mynta & Fläder
30 ml flädersaft (egentillverkad eller av bättre sort från en lokal producent)
30 ml färskpressad citronjuice
8–10 st myntablad
Kolsyrat vatten (SodaStream)
Myntablad eller fläderkvist till dekorationIs i kub
Gör så här:
Gör så här:
Pressa citronjuicen. Häll flädersaft, citronjuice och myntablad i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Garnera drinken med ett myntablad eller en fläderkvist.
Persika & Grape
Persika & Grape
40 ml alkoholfri gin
25 ml röd grapecordial
Soda Stream
Bubly Drops
PeachKlyfta från grapefrukt
Is i kub
Gör så här:
Gör så här:
Grape cordial: Skala av skalet från två stycken röda grapefrukter. Spara skalet. Pressa grapen i en juicepress och sila bort fruktköttet. Väg juicen. Tillsätt en lika stor del strösocker i vikt som juicen. Rör runt tills sockret löst upp sig. Lägg ner skalen i juicen. Låt stå några timmar. Sila.
Drink:
Häll alkoholfri gin och pink grapecordial i ett glas.
Fyll upp med is, rör runt och toppa sedan med några droppar SodaStream Bubly Drops Peach.
Blanda ordentligt. Garnera glaset med en grapefruktklyfta.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Soda Stream
20 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"