Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tomtebyn är årets julnyhet på Liseberg

 
Tomtebyn är årets julnyhet på LisebergCafé Lussekatten ligger vid Stora Torget och i området Tomtebyn kommer det att gå att grilla korv över öppen eld. Den 19 november öppnar Liseberg portarna för en ny julsäsong – med den största nyhetssatsningen någonsin. 10 mkr har investerats i den helt nya Tomtebyn. Ett helt nytt tematiserat område i parken som blir hemvist för en uppsjö av busiga nissar och självaste Tomtefar. En äventyrlig by med magiska dörrar, bus, rim och klingande bjällror.

- Vi har haft Jul på Liseberg sedan 2000 och ett besök hos oss har blivit jultradition för många. Det känns därför väldigt kul att erbjuda en helt ny upplevelse, som dessutom är vår största nyhetssatsning under julen någonsin, säger Andreas Andersen, VD på Liseberg.

Tomtebyn sträcker sig från Lilla Scenen längs hela östra sidan av parken ner mot Valkyria. Här finns det ett nisseäventyr med magiska dörrar, Tomtefars hus, nissarnas livliga verkstad och mycket mer. Besökaren kliver in i Tomtefars egen värld, men det är tomtenissarna som är i fokus…

- Tomtenissen är en spännande sagofigur som får ta mycket plats i området. Därför är det dem som får stå i strålkastarljuset i Tomtebyn. Nissarna är busiga, finurliga men framför allt väldigt snälla och längtar efter att få visa upp sin by för våra besökare, säger Marie Toftberger Granbom, projektledare på Säsonger och Events på Liseberg.

När Jul på Liseberg öppnar är hela parken förvandlad till ett vinterlandskap. Utöver den stora nyheten Tomtebyn, möts besökaren även av granar och juldekor i överflöd, en klassisk julmarknad och vintervakna karuseller. Ja, julen har flyttat in i precis varenda hörn av parken.

Julsäsongen öppnar den 19november och håller öppet fram till och med den 30 december. Öppettider och tillgängliga biljetter finns på liseberg.seMer om nya Tomtebyn:

I området kan besökaren gå Nisseäventyret, besöka en nisseskola, skriva önskelistor och träffa Tomtefar och alla hans nissar. Det blir även scenuppträdanden samt möjlighet att köpa fika och grilla korv med bröd över öppen eld.

Nissestugan: Nu kan du stilla nyfikenheten en smula, när du får chans att vara med om en magisk nisseskola – långt från allt du någonsin trott att en skola lär ut. Och är du dessutom sugen på att skriva eller rita din önskelista, äta julig gofika eller vara med på Tomtefars sagostund är det hit du vill gå!

Nisseäventyret: Med hjälp av karta och inte kompass utan klistermärken, hittar du vägen runt om i Tomtebyn. Och i slutet väntar både nisseträff och nisseklapp. Kom och var med, du också!

Stora torget: På torget vid Balder finns det massor att upptäcka. Fika på mysiga café Lussekatten, dansa runt den stora granen och håll ögonen öppna vid den stora Adventskalendern– scenen där nästan vad som helst kan hända.