Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stockholm Beer and Whisky Festival är i gång

 
Stockholm Beer and Whisky Festival är i gångMarianne Wallberg och Helene Reuterwall Thideman är glada att Stockholm Beer and Whisky Festival är igång igen, för 29:e gången.  Det var kort om tid från att restriktionerna släppte tills det blev klart att Stockholm Beer and Whisky skulle arrangeras. Mässhallen blev ändå snabbt full och 70 utställare står nu på plats mellan 7-9 oktober.

Stockholm Beer and Whisky arrangers sedvanligt på Nackastrandsmässan i Stockholm. I år har mässan ett lite mindre format, den äger rum i en av hallarna istället för i två. Det är gott om utrymme mellan montrarna eftersom mässarrangörerna förberedde ett så corona-säkert event som möjligt.

– Montrarna är lite mindre i år, för att alla ändå skulle få plats i hallen. Det är 70 utställare i 50 montrar, en del delar monter, berättar mässans grundare och vd Marianne Wallberg.
Bland utställarna finns förutom öl och whiskydestilerier och importörer även gin, champagne, tonics, rom och olika delikatesser.

Det arrangeras även en hel del provningar och master classes under alla tre dagarna. Bland annat; En resa i det mäktiga ölets värld med Anders Rydmark, Gammalt öl – en översikt med Jan-Erik "Janko" Svensson, Cnoc Single Malt Whisky och Teeling Whiskey Company med Martin Tjäder, Brouwerij De Halve Maan med Sara Astead Abadi och Tomatin Limited Editions med Anders Engman.
Nytt för i år är öltävlingen Folkets val, powered by Untappd. Besökare som laddar ner appen Untappd kan vara med och rösta fram mässans bästa öl.

I vanliga fall arrangeras mässan under två helger på rad, men i år kommer del två att äga rum 2-4 december. Då kommer även andra resultat från dryckestävlingar att äga rum. 

– Då blir det också mycket fokus på vinteröl, jag tycker vi ska kalla dem vinteröl istället för julöl för säsongen räcker så mycket längre än så, det kan man servera ända fram till mars, april.
Text och foto: Annika Rådlund