Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Steam Hotel vann Guldnoten

 
Steam Hotel vann GuldnotenJenny Bark, Hotel Manager tog emot priset för Guldnoten av Johanna Westberg, Key Account Manager på SAMI. Steam Hotel i Västerås har fått utmärkelsen Guldnoten 2021 för att under det gångna året ha använt musik på ett nytänkande och kreativt sätt i sin verksamhet. 

Genom ett välarbetat musikkoncept har de förhöjt gästernas upplevelse och skapat trivsel för personalen. Guldnoten utses av SAMI och delas nu ut för första gången.

Utmärkelsen Guldnoten instiftades tidigare i år av SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och tilldelas en verksamhet som använder sig av upphovsrättsskyddad musik på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva sin verksamhet framåt – och därmed även stöttar Sveriges artister och musiker. Allmänheten har fått nominera verksamheter som de tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt sätt att använda sig av musik. Av de nominerade har SAMI:s jury nu utsett Steam Hotel till årets vinnare.


Juryns motivering:
På Steam Hotel är skyddad musik en självklarhet för att lyfta gästernas upplevelse och få medarbetarna att trivas. Hela verksamheten genomsyras av ett väl genomtänkt musikkoncept där musiken förstärker känslan i de unika lokalerna och särskilt anpassas för olika miljöer. Resultatet blir en magisk atmosfär – från lobbyn upp till den 18:e våningen och ner igen.

 
– Bland alla de förslag vi har fått in på verksamheter som använder musik på kreativa sätt, sticker Steam Hotel ut med sitt stora engagemang och heltäckande koncept. De har lyckats skapat en helhetsupplevelse där musiken verkligen får sätta stämningen, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

 När Steam Hotel fick beskedet om utmärkelsen stod glädjen högt i tak.

– Wow! Vi är otroligt glada och hedrade över att vinna denna fina utmärkelse! Musiken är en del av vårt DNA, våra gästers och medarbetares upplevelse. Vi ser att musik har en tongivande plats i våra miljöer och förstärker övriga intryck under vistelsen, säger Jenny Bark, Hotel Manager på Steam Hotel.

På Steam Hotel ser man musiken som en central del av upplevelsen och den används medvetet för att skapa en levande miljö för både medarbetare och gäster. Det spelas noga utvald bakgrundsmusik i lounger, restauranger och barer, och det arrangeras såväl stora som små livespelningar med svenska artister.

– Att våra gäster har nominerat oss är otroligt glädjande och visar på ett fantastiskt engagemang för vår destination. Det ger oss driv att fortsätta utveckla upplevelsen och se hur vi kan ta det till nästa nivå. Framöver satsar vi stort för att livemusik och eventscenen ska bli en ännu mer central del hos oss.


 

Om SAMI
SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) grundades 1963 och är den kollektiva förvaltningsorganisationen i Sverige som bevakar artister och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell lagstiftning. SAMI representerar närmare 50 000 artister och musiker, och samlar in upphovsrättslig ersättning till medlemmarna när deras musik framförs offentligt, både nationellt och internationellt. Bara i Sverige betalar cirka 36 000 musikanvändare för att få använda musik i sin verksamhet.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Steam Hotel