Recept: Korean BBQ Burger med koreansk gurka och snabblagad kimchi
3 Mar 2023

Santa Maria har adderat tre nya asiatiska kryddmixer till sitt sortiment ”World of Flavours”, där en av dem finns med i detta lättlagade recept.
Korean BBQ
Ingredienser
(4 portioner)
500 g grovmalen högrevsfärs
1,5 msk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1,5 msk rapsolja
4 st bugarbröd
4 skivor tomat
Majonnäs
Salladslök
Gör så här:
· Forma burgare av färsen och krydda med Korean BBQ-krydda innan stekning.
· Grilla eller stek burgarna i rapsolja på hög värme, ca 3 minuter per sida.
· Rosta burgarbröden.
· Montera burgaren: Lägg kimchin på brödet, därefter tomat och burgaren. Toppa med gurka, majonnäs och salladslök.
Koreansk gurka:
300 g gurka
1 st salladslök
1 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 msk vita sesamfrön
· Skiva gurka och salladslök tunt och blanda med Korean BBQ-krydda och sesamfrön.
Snabblagad kimchi:
500 g kinakål
5 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 tsk vinäger
2 tsk majsolja
· Skär kålen i strimlor, lägg i en skål.
· Krydda med Korean BBQ-krydda, vinäger och olja.
· Massera kålen och låt stå 5 minuter före servering.
Källa och foto: Santa Maria
3 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"