Recept: Korean BBQ Burger med koreansk gurka och snabblagad kimchi
3 Mar 2023
Santa Maria har adderat tre nya asiatiska kryddmixer till sitt sortiment ”World of Flavours”, där en av dem finns med i detta lättlagade recept.
Korean BBQ
Ingredienser
(4 portioner)
500 g grovmalen högrevsfärs
1,5 msk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1,5 msk rapsolja
4 st bugarbröd
4 skivor tomat
Majonnäs
Salladslök
Gör så här:
· Forma burgare av färsen och krydda med Korean BBQ-krydda innan stekning.
· Grilla eller stek burgarna i rapsolja på hög värme, ca 3 minuter per sida.
· Rosta burgarbröden.
· Montera burgaren: Lägg kimchin på brödet, därefter tomat och burgaren. Toppa med gurka, majonnäs och salladslök.
Koreansk gurka:
300 g gurka
1 st salladslök
1 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 msk vita sesamfrön
· Skiva gurka och salladslök tunt och blanda med Korean BBQ-krydda och sesamfrön.
Snabblagad kimchi:
500 g kinakål
5 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 tsk vinäger
2 tsk majsolja
· Skär kålen i strimlor, lägg i en skål.
· Krydda med Korean BBQ-krydda, vinäger och olja.
· Massera kålen och låt stå 5 minuter före servering.
Källa och foto: Santa Maria
3 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"