Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Choice Hotels satsar på hotellbygge i Kalmar

 
  • Hotellet kommer att byggas på Universitetskajen i Kalmar.

    Hotellet kommer att byggas på Universitetskajen i Kalmar.

  • På våning 10 placeras en 280 kvadratmeter stor gym- och relaxavdelning. I anslutning kommer det att byggas två terrasser med utomhuspool och utegym.

    På våning 10 placeras en 280 kvadratmeter stor gym- och relaxavdelning. I anslutning kommer det att byggas två terrasser med utomhuspool och utegym.

  • Byggstarten är planerad till 2022.

    Byggstarten är planerad till 2022.

Föregående
Nästa
 
2022 planerar LW Fastigheter att påbörja bygget av Kalmars nya mötesplats. Det blir 200 rum där både familjer och konferensgäster ska trivas. 

Hotellet blir ett välkommet tillskott i en stad där antalet hotellrum i princip varit oförändrat de senaste tio åren samtidigt som efterfrågan ökat med 50 procent under samma period. Med närhet till havet, restauranger, butiker, slott och universitet så öppnar Nordic Choice Hotels 2024 ett 200 rum stort konferens- och familjehotell på Universitetskajen i Kalmar.

- Jag blev förbluffad när jag såg kalkylerna. Här har du en av Nordens finaste städer som brottas med en underkapacitet på hotellsidan. Det var för mig tydligt att vi i Nordic Choice Hotels missat en fantastisk möjlighet att få utöka vår närvaro i stan och ge Clarion Collection Hotel Packhuset ett syskon. Det här är ett fantastiskt projekt som tydligt och klart signalerar en tro på framtiden och som bejakar den tydliga trend som finns kopplat till ett ökat privatresande, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Hotellet beräknas kunna ta emot de första gästerna 2024 och de kommer då mötas av 200 hotellrum, restaurang, barer, konferensavdelning, gym med relax och inte minst en skybar högst upp på 11:e våningen med 360 graders utsikt.

- Tänk dig att du en fredagkväll 2024 tar hissen högst upp till 11:e våningen, beställer en gin och tonic, tittar ut över Kalmarsund, Kalmar slott och bort mot Öland och känner att helgen har börjat. En kväll kan knappast bli bättre, säger Stordalen.

Det nya hotellet blir en dygnet-runt öppen verksamhet och navet i den nya stadsdelen som nu växer fram vid gästhamnen. Universitetet och biblioteket har redan öppnat och tillsammans med hotellet och annan näringsverksamhet så kommer området bli en aktiv plats.

- För oss är Universitetskajen ett drömprojekt. Det kommer att bli en smältdegel av kunskap och entreprenörskap som inramas av vackra Kalmar och Kalmarsund. Vi är väldigt glada över att Nordic Choice Hotels antagit utmaningen att etablera ett hotell i stadsdelen. Det är en viktig pusselbit för att skapa en levande mötesplats och aktivitet året om, dygnets alla timmar, säger Lars Wärnberg, ägare LW Fastigheter.

Annordia har varit rådgivare till LW Fastigheter vid utvecklingen av hotellet och rekryteringen av operatör.

Preliminära projektfakta: Beräknad byggstart: 2022
Öppning: 2024
Fastighetsägare: LW Fastigheter
Hotelloperatör: Nordic Choice Hotels
Arkitekt: Krook & Tjäder
Antal hotellrum: 200 (20- 42,5 kvadratmeter)
Restaurang: plats för cirka 120 sittande gäster inomhus och ytterligare 100 gäster på uteserveringen intill gästhamnen.
Bar & Kafé: Vid restaurangen finns en cafédel med cirka 20 sittplatser samt en bar.
Takbar: 200 kvadratmeter stor bar på 11:e våningen med tillhörande terrass.
Gym & relax: På våning 10 placeras en 280 kvadratmeter stor gym- och relaxavdelning. I anslutning finns det dessutom två terrasser där den ena har en utomhuspool och den andra ett utegym.
Konferensavdelning: Hela plan 2 är dedikerat för möten och event. Hotellet får sju möteslokaler på sammanlagt 525 kvadratmeter. Den största konferenslokalen är på 300 kvadratmeter och rymmer upp till 345 personer i biosittning.
Av: Annika Rådlund Källa: Nordic Choice Hotels
Illustration: Krook & Tjäder