Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kocktävlingen Copper Skillet 2023 är avgjord

 
Kocktävlingen Copper Skillet 2023 är avgjordRuth Weldegiorgis, Sigtunahöjden, hem segern i seniorklassen och Hannes Sinkkonen, Två Skyttlar, vann i juniorklassen i Copper Skillet 2023. När Sverigefinalen av kocktävlingen Copper Skillet igår avgjordes på Münchenbryggeriet tog Ruth Weldegiorgis, Sigtunahöjden, hem segern i seniorklassen och Hannes Sinkkonen, Två Skyttlar, vann i juniorklassen. Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. 

Vinnarna får nu tävla vidare i Europafinalen som går av stapeln i Danmark i oktober. Världfinalen blir i USA våren 2024.

Svenska Möten stod i år som värd för den svenska finalen av Copper Skillet dit 10 kockar från konferensanläggningar i hela Sverige hade kvalat in.

 Tävlingsuppgiften i finalen bestod av att skapa en huvudrätt lämplig för service på en konferensanläggning, en modern restaurangrätt som fungerar i bankettsammanhang. Till sitt förfogande hade de ett skafferi samt en låda med hemliga råvaror som avslöjades när tävlingen startade. Kockarna hade 15 minuter på sig att bekanta sig med de hemliga råvarorna och planera sin rätt. Därefter hade de sedan 30 minuter på sig att tillaga rätten innan den skulle presenteras för juryn.

– Jag är väldigt imponerad av, inte bara vinnarna, utan alla kockar som var med och tävlande. Tillsammans visar de att maten på svenska konferensanläggningar håller en otroligt hög nivå, säger Michael Schüller, VD Svenska Möten.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Möten

Taggar

Kock Tävling Nyheter