Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar

 
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop BarNu har Clarion The Pier upp dörrarna till 11:e våningen och deras Rooftop Bar med en panoramavy som sträcker sig från Hisingsbron till Älvsborgsbron.

Clarion The Pier öppnades i november och är en del av Uni3 By Geelys Campus på innovativa Lindholmen i Göteborg. Varje byggnad på Campuset representerar ett Kinesiskt element där Clarion The Pier är byggnaden Eld, något man har tagit avstamp från i designen av hotellet och i framtagandet av den nya Rooftop Baren.

Utöver elementet Eld är East meets West temat som präglar hotellets elva våningar. Den röda fasaden påminner om ett drakfjäll och ger ett självsäkert uttryck till Rooftopen, vilket tillsammans med klingande lampor i koppar, stilrena möbler och palmer skapar en mysig oas på första parkett inför Göteborgs Skyline.

- Elementet Eld står bland annat för kärlek, energi och glädje - precis det vi vill ska andas på vår rooftop. Att vi nu öppnar upp ännu en ny mötesplats här på Lindholmen känns fantastiskt, säger Josefine Gudmundson, VD på Clarion Hotel The Pier.

Byggts under våren
Under våren har byggnationen av Rooftopen pågått för fullt och från och med idag är hotellet komplett. Öppningen av Rooftopen kommer firas med en invigningshelg där man under fredagen börjar firandet från 17.00 medan lördagen bjuder in till en dagsfest mellan 14.00 - 19.00.

- Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar där både Göteborgare och tillresta besökare kan svänga förbi och njuta av goda drinkar inför en oslagbar vy över Göteborg. Det är även en perfekt yta att abonnera för hålla företagsevent eller liknande tillställningar, Josefine Gudmundson.

Rooftopbaren kommer att fokusera på dryck med en somrig och en drinkmeny som varieras ibland. Smakerna man kan förvänta sig på menyn vid start är bland annat jordgubb, lychee, yuzu och rabarber.

På våningen under lagar det handplockade och prisbelönta kockteamet från Kina, sharing-rätter från tre av Kinas åtta kök.

- Fei, är ett perfekt val för de som vill njuta av en autentisk kinesisk matupplevelse i samband med ett besök på Rooftopen, fortsätter Josefine Gudmundson.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels