Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
9 Jun 2023

Clarion The Pier öppnades i november och är en del av Uni3 By Geelys Campus på innovativa Lindholmen i Göteborg. Varje byggnad på Campuset representerar ett Kinesiskt element där Clarion The Pier är byggnaden Eld, något man har tagit avstamp från i designen av hotellet och i framtagandet av den nya Rooftop Baren.
Utöver elementet Eld är East meets West temat som präglar hotellets elva våningar. Den röda fasaden påminner om ett drakfjäll och ger ett självsäkert uttryck till Rooftopen, vilket tillsammans med klingande lampor i koppar, stilrena möbler och palmer skapar en mysig oas på första parkett inför Göteborgs Skyline.
- Elementet Eld står bland annat för kärlek, energi och glädje - precis det vi vill ska andas på vår rooftop. Att vi nu öppnar upp ännu en ny mötesplats här på Lindholmen känns fantastiskt, säger Josefine Gudmundson, VD på Clarion Hotel The Pier.
Byggts under våren
Under våren har byggnationen av Rooftopen pågått för fullt och från och med idag är hotellet komplett. Öppningen av Rooftopen kommer firas med en invigningshelg där man under fredagen börjar firandet från 17.00 medan lördagen bjuder in till en dagsfest mellan 14.00 - 19.00.
- Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar där både Göteborgare och tillresta besökare kan svänga förbi och njuta av goda drinkar inför en oslagbar vy över Göteborg. Det är även en perfekt yta att abonnera för hålla företagsevent eller liknande tillställningar, Josefine Gudmundson.
Rooftopbaren kommer att fokusera på dryck med en somrig och en drinkmeny som varieras ibland. Smakerna man kan förvänta sig på menyn vid start är bland annat jordgubb, lychee, yuzu och rabarber.
På våningen under lagar det handplockade och prisbelönta kockteamet från Kina, sharing-rätter från tre av Kinas åtta kök.
- Fei, är ett perfekt val för de som vill njuta av en autentisk kinesisk matupplevelse i samband med ett besök på Rooftopen, fortsätter Josefine Gudmundson.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels
9 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"