Karamell har öppnat på Skeppsbron
31 Maj 2024
Nyöppnade Karamell ska vara en plats för både festliga och lugna möten. Inredningen har en mix av olika färger och menyn består av rätter med bas från Medelhavets rika kök, där varje måltid kombineras med olika drycker. Karamell öppnade dörrarna för sina första gäster den 1 maj.
Skeppsbron är en plats i Stockholm som kännetecknas av dess pulserande atmosfär. Längs med kajen samsas restauranger, båtplatser och fotgängare med vattnet skvalpandes bredvid. Det är en utmärkt plats för Karamell dit gästerna kan komma för en härlig lunch på uteserveringen eller en festlig middag framåt kvällen.
- Vi brinner för att ge gästerna ett minnesvärt besök med smakupplevelser i både mat och dryck. Vi har även lagt mycket tid och kärlek på omgivningen med tillhörande inredning. Det är viktigt att atmosfären ger samma känsla som det vi serverar, säger Christos Neo, ägare av Karamell.
Bland förrätterna på sommarens meny finns bland annat räksallad och råbiff samt pasta med grön sparris och zuccini samt pasta med salsicca, chili, selleri, parmesan och paccher. Som förrätt kan gästerna välja på bland annat burrata med tomat, basilikagremolato, balsamvinäger med surdegscrips, sabrada med honung och bröd eller arancini med misomajonäs och parmesan.
Namnet Karamell har betydelsen av att det ska finnas något för alla. Sött, surt och salt i olika färger och former. Det präglar både rätterna på tallriken och de kulörta drinkarna från cocktailbaren. Bland efterrätterna finns nötkaka med kardemummaglass, brynt smör och citron, eller vit choklad och citrontryffel samt sorbet.
31 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"