Karamell har öppnat på Skeppsbron
31 Maj 2024
Nyöppnade Karamell ska vara en plats för både festliga och lugna möten. Inredningen har en mix av olika färger och menyn består av rätter med bas från Medelhavets rika kök, där varje måltid kombineras med olika drycker. Karamell öppnade dörrarna för sina första gäster den 1 maj.
Skeppsbron är en plats i Stockholm som kännetecknas av dess pulserande atmosfär. Längs med kajen samsas restauranger, båtplatser och fotgängare med vattnet skvalpandes bredvid. Det är en utmärkt plats för Karamell dit gästerna kan komma för en härlig lunch på uteserveringen eller en festlig middag framåt kvällen.
- Vi brinner för att ge gästerna ett minnesvärt besök med smakupplevelser i både mat och dryck. Vi har även lagt mycket tid och kärlek på omgivningen med tillhörande inredning. Det är viktigt att atmosfären ger samma känsla som det vi serverar, säger Christos Neo, ägare av Karamell.
Bland förrätterna på sommarens meny finns bland annat räksallad och råbiff samt pasta med grön sparris och zuccini samt pasta med salsicca, chili, selleri, parmesan och paccher. Som förrätt kan gästerna välja på bland annat burrata med tomat, basilikagremolato, balsamvinäger med surdegscrips, sabrada med honung och bröd eller arancini med misomajonäs och parmesan.
Namnet Karamell har betydelsen av att det ska finnas något för alla. Sött, surt och salt i olika färger och former. Det präglar både rätterna på tallriken och de kulörta drinkarna från cocktailbaren. Bland efterrätterna finns nötkaka med kardemummaglass, brynt smör och citron, eller vit choklad och citrontryffel samt sorbet.
31 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: