Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Karamell har öppnat på Skeppsbron

 
  • Skeppsbron har fått en ny medelhavs-oas i form av restaurang Karamell.

    Skeppsbron har fått en ny medelhavs-oas i form av restaurang Karamell.

Föregående
Nästa
 
Karamell är det senaste restaurangtillskottet på Skeppsbron i Stockholm. Medelhavsköket är i fokus på menyn och gästerna kan sitta både på den blomstrande uteserveringen och inomhus.

Nyöppnade Karamell ska vara en plats för både festliga och lugna möten. Inredningen har en mix av olika färger och menyn består av rätter med bas från Medelhavets rika kök, där varje måltid kombineras med olika drycker. Karamell öppnade dörrarna för sina första gäster den 1 maj.

Skeppsbron är en plats i Stockholm som kännetecknas av dess pulserande atmosfär. Längs med kajen samsas restauranger, båtplatser och fotgängare med vattnet skvalpandes bredvid. Det är en utmärkt plats för Karamell dit gästerna kan komma för en härlig lunch på uteserveringen eller en festlig middag framåt kvällen.

- Vi brinner för att ge gästerna ett minnesvärt besök med smakupplevelser i både mat och dryck. Vi har även lagt mycket tid och kärlek på omgivningen med tillhörande inredning. Det är viktigt att atmosfären ger samma känsla som det vi serverar, säger Christos Neo, ägare av Karamell.

 Bland förrätterna på sommarens meny finns bland annat räksallad och råbiff samt pasta med grön sparris och zuccini samt pasta med salsicca, chili, selleri, parmesan och paccher. Som förrätt kan gästerna välja på bland annat burrata med tomat, basilikagremolato, balsamvinäger med surdegscrips, sabrada med honung och bröd eller arancini med misomajonäs och parmesan.

Namnet Karamell har betydelsen av att det ska finnas något för alla. Sött, surt och salt i olika färger och former. Det präglar både rätterna på tallriken och de kulörta drinkarna från cocktailbaren. Bland efterrätterna finns nötkaka med kardemummaglass, brynt smör och citron, eller vit choklad och citrontryffel samt sorbet.

Mixen av smaker lovar en upplevelse som för tankarna till ett möte mellan Medelhavet och Skandinavien – en smällkaramell.  
Av: Annika Rådlund