Igloo på taket - ny hotellsatsning i Västerås
15 Jun 2023

På en takterrass mitt i Västerås City, i en så kallad ”Glasdome”, öppnar nu Plaza Rooftop Hotel - en exklusiv och unik hotellupplevelse. Hotellet, som initialt kommer att bestå av ett rum, har tillhörande takterrass på över 500 m2 och en roomservice-meny utöver det vanliga. På menyn kan gästerna välja bland Västeråsupplevelser som till exempel världens högsta bungyjump, luftballongflygning, RIB båtturer, privat ginprovning med det lokala destilleriet samt ett besök på Hästens drömfabrik i Köping.
–Att få öppna ett exklusivt och världsunikt hotell i Västerås har varit en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse. Med Hotel Plazas team har vi skapat något som vi själva skulle vilja uppleva. Galet, roligt, udda men samtidigt bekvämt, lyxigt och spännande. Helt enkelt en hotellupplevelse som ingen annan, säger Tobias Hultberg, VD Best Western Plus Hotel Plaza.
I Plaza Rooftop Hotel sover gästerna med stjärnorna som utsikt. Satsningen är en del av ett nytt spännande samarbete mellan Hotel Plaza och ett av Sveriges starkaste varumärken, den världskända sängleverantören Hästens med fabrik i grannkommunen Köping.
–Vi är entusiastiska över samarbetet med Hästens som precis som vi också är ett lokalt företag men med kunder över hela världen. Något vi delar med många framgångsrika företag i Västmanland, fortsätter Tobias Hultberg, VD Hotel Plaza.
–Plaza Rooftop är en otroligt häftig satsning och vi är övertygade att den kommer att uppmärksammas som en het destination i sommar. Det här är en världsunik hotellupplevelse som givet kommer att locka både svenska och internationella gäster som söker något utöver det vanliga, säger Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien.
Plaza Rooftop Hotel kommer att vara öppet från slutet av juni till september. I hotellpaketet ingår en 3-rätters meny, välkomstdrink, entré till Hotel Plazas SPA och ett gympass på Skygym samt fri minibar.
15 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"