Igloo på taket - ny hotellsatsning i Västerås
15 Jun 2023
På en takterrass mitt i Västerås City, i en så kallad ”Glasdome”, öppnar nu Plaza Rooftop Hotel - en exklusiv och unik hotellupplevelse. Hotellet, som initialt kommer att bestå av ett rum, har tillhörande takterrass på över 500 m2 och en roomservice-meny utöver det vanliga. På menyn kan gästerna välja bland Västeråsupplevelser som till exempel världens högsta bungyjump, luftballongflygning, RIB båtturer, privat ginprovning med det lokala destilleriet samt ett besök på Hästens drömfabrik i Köping.
–Att få öppna ett exklusivt och världsunikt hotell i Västerås har varit en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse. Med Hotel Plazas team har vi skapat något som vi själva skulle vilja uppleva. Galet, roligt, udda men samtidigt bekvämt, lyxigt och spännande. Helt enkelt en hotellupplevelse som ingen annan, säger Tobias Hultberg, VD Best Western Plus Hotel Plaza.
I Plaza Rooftop Hotel sover gästerna med stjärnorna som utsikt. Satsningen är en del av ett nytt spännande samarbete mellan Hotel Plaza och ett av Sveriges starkaste varumärken, den världskända sängleverantören Hästens med fabrik i grannkommunen Köping.
–Vi är entusiastiska över samarbetet med Hästens som precis som vi också är ett lokalt företag men med kunder över hela världen. Något vi delar med många framgångsrika företag i Västmanland, fortsätter Tobias Hultberg, VD Hotel Plaza.
–Plaza Rooftop är en otroligt häftig satsning och vi är övertygade att den kommer att uppmärksammas som en het destination i sommar. Det här är en världsunik hotellupplevelse som givet kommer att locka både svenska och internationella gäster som söker något utöver det vanliga, säger Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien.
Plaza Rooftop Hotel kommer att vara öppet från slutet av juni till september. I hotellpaketet ingår en 3-rätters meny, välkomstdrink, entré till Hotel Plazas SPA och ett gympass på Skygym samt fri minibar.
15 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: