Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Danska Grönt lanserar växtbaserade färdig-rätter i Sverige

 
  • Anders P. Christensen, grundare av Tasteful Foods som nu lanserar Grönt i Sverige.

    Anders P. Christensen, grundare av Tasteful Foods som nu lanserar Grönt i Sverige.

  • Lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry kommer att lanseras först.

    Lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry kommer att lanseras först.

Föregående
Nästa
 
Danska Grönt storsatsar i Sverige med svenska favoriter i växtbaserad tappning. De kommer nu att ha fyra färdiga växtbaserade måltider i sitt sortiment i Sverige.

Bakom varumärket Grönt står koncernen Tasteful Foods som vill driva denna utveckling framåt och går därmed in på den växtbaserade marknaden i Sverige med fyra måltidsrätter; lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry. 

– I grund och botten handlar det om att göra något som smakar gott. Jag tror att många fortfarande tänker på linsbullar och rödbetsbiffar när de pratar köttfria måltider. Så vår utgångspunkt var att göra växtbaserade, välsmakande versioner av välkända favoriträtter som lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry. Vår data visar att det är de mest populära rätterna i Norden just nu, säger Anders P. Christensen, grundare av Tasteful Foods.

Mer än varannan svensk äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan, enligt Vegobarometern 2020. 
Tasteful Foods har därför i samarbete med ett team av gourmetkockar  ägnat ett år åt att utveckla rätterna och få ihop de goda och välbekanta smakerna på bästa sätt. Under våren lanserades Grönt framgångsrikt i Danmark och Norge, nu är det dags för Sverige och Finland.

Med lanseringen på den svenska och finska marknaden är Grönt det snabbast växande växtbaserade livsmedelsvarumärket i Norden. På mindre än ett år säljs deras produkter i över 3000 butiker.
 

Produktförpackningarna är gjorda av återvunna flaskor och plastförpackningar och är tillverkade av företaget Faerch, som 2020 vann priset Plastprisen för sin innovativa lösning. Plastprisen är en årlig utmärkelse som tilldelas en aktör inom danska plastbranschen som stått för extraordinära prestationer.

 Om Tasteful Foods
Tasteful Foods producerar lättillgängliga matprodukter under varumärkena Food Collective, Tasteful och Grönt bland andra. Via sina varumärken säljs idag Tasteful Foods produkter i över 7000 butiker i Norden. Företaget samarbetar med ett stort antal av de största kedjorna och butikerna – inklusive ICA Sverige, Axfood Sverige, Convini Sverige, Coop Sverige, COOP Danmark, Salling Group, COOP Norge och Reitangruppen i Danmark, Norge och Sverige och Kesko i Finland.


Taggar

Mat Produktnyheter