Årets Sommarjobbare är utsedda
25 Nov 2020
Årets priser gick till: Gabriella Fröslev på Hotell Gässlingen i Skanör, Paulina Sandberg på Tallhöjden Hotell & Restaurang och Amanda Nordenby som arbetat på Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog.
– Mitt sommarjobb har varit väldigt varierande och lärorikt. När utmärkelsen kom blev jag väldigt glad och positivt överraskad. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig mer om detta yrke genom den möjlighet jag får nu, säger Gabriella i en kommentar till att hon fått pris som en av Årets Sommarjobbare.
Förutom titeln, delas det, tillsammans med Swiss Education Group, ut ett stipendium på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheter att utvecklas inom sitt kunskapsområde.
– I år var det färre ansökningar än tidigare vilket vi var berädda på med tanke på det tuffa läge som hela näringen befinner sig i, berättar initiativtagaren Fredrik Åström, till vardags VD på Svenska Kulturpärlor.
Han menar dock att det inte sänkte kvalitetsnivån på de inskickade nomineringarna som i år istället visade på vilken insatts årets sommarjobbare fått göra med tanke på tuffa restriktioner och utmaningar inom bemanningen i stort.
– Det har varit tvära kast, minst sagt, men det är viktigt att visa att branschen erbjuder unga en framtid och en karriär. Det här är personer som kan hjälpa Sverige att ligga i framkant vad gäller värdskap.
Priset delas ut av Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta som arbetar med konferens, weekend, möten, bröllop och matupplevelser.
25 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"