Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Sommarjobbare är utsedda

 
Årets Sommarjobbare är utseddaTvå av årets tre pristagare: Paulina Sandberg Tallhöjden Hotell & Restaurang och Gabriella Fröslev på Hotell Gässlingen i Skanör. Tävlingen Årets Sommarjobbare har nu utsetts för tredje säsongen. Priset syftar till att lyfta just unga nom hotell- och restaurangbranschen och visa på de karriärmöjligheter som finns. Precis som förra året delas priser ut i tre kategorier; kök, restaurang och hotell.

 Årets priser gick till: Gabriella Fröslev på Hotell Gässlingen i Skanör, Paulina Sandberg på Tallhöjden Hotell & Restaurang och Amanda Nordenby som arbetat på Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog.

– Mitt sommarjobb har varit väldigt varierande och lärorikt. När utmärkelsen kom blev jag väldigt glad och positivt överraskad. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig mer om detta yrke genom den möjlighet jag får nu, säger Gabriella i en kommentar till att hon fått pris som en av Årets Sommarjobbare.

 Förutom titeln, delas det, tillsammans med Swiss Education Group, ut ett stipendium på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheter att utvecklas inom sitt kunskapsområde.

 – I år var det färre ansökningar än tidigare vilket vi var berädda på med tanke på det tuffa läge som hela näringen befinner sig i, berättar initiativtagaren Fredrik Åström, till vardags VD på Svenska Kulturpärlor.

 Han menar dock att det inte sänkte kvalitetsnivån på de inskickade nomineringarna som i år istället visade på vilken insatts årets sommarjobbare fått göra med tanke på tuffa restriktioner och utmaningar inom bemanningen i stort.

 – Det har varit tvära kast, minst sagt, men det är viktigt att visa att branschen erbjuder unga en framtid och en karriär. Det här är personer som kan hjälpa Sverige att ligga i framkant vad gäller värdskap.


Priset delas ut av Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta som arbetar med konferens, weekend, möten, bröllop och matupplevelser.Av: Annika Rådlund Foto: Svenska Kulturpärlor