Årets Sommarjobbare är utsedda
25 Nov 2020
Årets priser gick till: Gabriella Fröslev på Hotell Gässlingen i Skanör, Paulina Sandberg på Tallhöjden Hotell & Restaurang och Amanda Nordenby som arbetat på Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog.
– Mitt sommarjobb har varit väldigt varierande och lärorikt. När utmärkelsen kom blev jag väldigt glad och positivt överraskad. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig mer om detta yrke genom den möjlighet jag får nu, säger Gabriella i en kommentar till att hon fått pris som en av Årets Sommarjobbare.
Förutom titeln, delas det, tillsammans med Swiss Education Group, ut ett stipendium på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz. Här får vinnarna ytterligare möjligheter att utvecklas inom sitt kunskapsområde.
– I år var det färre ansökningar än tidigare vilket vi var berädda på med tanke på det tuffa läge som hela näringen befinner sig i, berättar initiativtagaren Fredrik Åström, till vardags VD på Svenska Kulturpärlor.
Han menar dock att det inte sänkte kvalitetsnivån på de inskickade nomineringarna som i år istället visade på vilken insatts årets sommarjobbare fått göra med tanke på tuffa restriktioner och utmaningar inom bemanningen i stort.
– Det har varit tvära kast, minst sagt, men det är viktigt att visa att branschen erbjuder unga en framtid och en karriär. Det här är personer som kan hjälpa Sverige att ligga i framkant vad gäller värdskap.
Priset delas ut av Svenska Kulturpärlor
Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård och Dufweholms Bed & Breakfast i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed & Breakfast i Mariefred samt Södertuna Slott i Gnesta som arbetar med konferens, weekend, möten, bröllop och matupplevelser.
Av: Annika Rådlund Foto: Svenska Kulturpärlor
25 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans