Rekord på Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg
11 Sep 2015
Seminarie-och aktivitetsscenerna var fyllda med åhörare när bl.a. Ulf Wagner, Lennart Wallander, Håkan Thörnström och Årets Kock - Thomas Sjögren, föreläste för branschen om de senaste trenderna. Många inköp och affärer gjordes direkt på mässgolvet.
En möteplats som ligger i framkant för branschen.
På mässan fick besökarna inspiration, kunskap och mängder med nya smakupplevelser. Särskilt populärt var seminariet med VD Lennart Wallander från Food & Friends, som släppte 2016 trendrapport om mat- & dryckesbranchen. Budskapet var tydligt att det blir allt mer trendigt att experimentera med smak och kryddor. En annan tydlig trend är att ”Streetfood tar över”.
- Möteplatsen har verkligen utvecklats under åren och att få se branschen utvecklas på mässgolvet är väldigt spännande. Besökarna träffade nya leverantörer och fick se marknadens senaste produkter medan våra utställare träffade nya kunder. Vi är stolta att kunna föra samman branschen på den bästa mötesplatsen för industrin, säger Sophia Johansson, projektchef för mässan.
Finalen i Pizza-SM avgjordes på mässan
Under torsdag eftermiddag avgjordes SM i pizzabakning. Intresset från besökarna var enormt stort och finalisterna kom från hela Sverige för att göra upp om titeln. Vinnaren blev Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå som vann med sin egenkomponerade pizza Bianca.
Utställarna valde att skänka överbliven mat
Vi är stolta över vårt samarbete med Göteborgs Stadsmission och efter mässans stängning valde många utställare att skänka sin överblivna mat till behövande i regionen.
Nästa gång arrangeras mässan i Malmö
Mässorna arrangeras nästa gång på Malmö Mässan 3-4 februari 2016. Redan nu är över 130 utställare bokade och arrangemanget kommer att fylla hela hallen.
Om Easyfairs
Easyfairs är arrangör av fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. Easyfairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen 100 mässor i 16 olika länder. www.easyfairs.com
11 Sep 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok