Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vaccineringen förväntas lyfta Spaniens hotell- och restaurangbransch

 
Vaccineringen förväntas lyfta Spaniens hotell- och restaurangbranschQuartiers VD Marcus Johansson Prakt ser godkännandet av vaccin för Covid-19 som ett startskott för att turismen ska komma igång igen. Storbritannien meddelade idag att landet väntas påbörja vaccinering för Covid-19 under nästa vecka. Något man förväntar sig ska öka antalet gäster på bland annat spanska solkusten. 

Quartiers VD Marcus Johansson Prakt ser det som särskilt positivt att det är just Storbritannien som tar steget och blir det första landet att godkänna vaccin för Covid-19 efter storskaliga tester. Quartiers Properties,  är ett svenskt fastighetsutvecklingsbolag med verksamhet på den spanska solkusten som säljer och hyr ut fastigheter.

– Just den äldre målgruppen som kommer att vaccineras först tenderar att föredra att besöka våra anläggningar under perioden januari till maj, säger Marcus Johansson Prakt.

Den brittiska marknaden har tidigare dominerat som den enskilt största internationella målgruppen för såväl fastighetsköp, som hotell och restaurang i Spanien. Efter de restriktioner som har införts i både Spanien och i Storbritannien har den brittiska marknaden i stort sett försvunnit. 

Quartiers Properties äger och driver Boho Club som är en boutiqueresort på Golden Mile i Marbella med restaurang och hotellrum, samt Quartiers Marbella Apartments som är ett lägenhetskomplex i Benahavis - där de bedriver lägenhetsuthyrning som är populärt bland både familjer som grupper som besöker Marbella för semester eller träningsresor.

– Vi tror att resandet från Sverige också gradvis kommer att öka under våren i takt med att vaccinet rullas ut och det förhoppningsvis blir enklare att resa. 
Marcus Johansson Prakt berättar att de nu har anpassat sig utifrån den spanska regeringens nya restriktioner och beslutat att hålla sina anläggningar Boho Club  öppna. Bolaget har lanserat flera initiativ för att minimera intäktsbortfallet och har vidtagit åtgärder för att maximera kostnadsbesparingar.

De restriktioner som nyligen införts i Spanien innebär sammanfattande att:

Restauranger och all annan ej samhällsväsentlig verksamhet måste stänga klockan 18.00.
Hotell får fortsatt hålla öppet och kan servera hotellgäster i restaurangen fram till klockan 22.00, varefter ett nattligt utegångsförbud har införts.
Inflygande internationella resenärer måste uppvisa ett negativt test för Covid-19. Därtill får människor inte passera över kommungränser utan särskilt tillstånd.

Nytt grepp för hotellet
Som en följd av de nya restriktionerna som infördes i början av förra veckan lanserade Quartiers omgående ett nytt koncept på Boho Club fokuserat på Staycation (semestra i din egen stad) där lokalbefolkningen i Marbella erbjöds möjligheten att äta middag på Boho Clubs restaurang till klockan 22.00 när alla andra restauranger tvingas att stänga klockan 18.00. 

Därtill har bolaget ökat antalet dagsaktiviteter såsom bruncherbjudanden och möjlighet för medlemmar i en lokal medlemsgrupp att utnyttja Boho Clubs faciliteter med bland annat ett komplett utegym och en uppvärmd pool.
De menar att hotellet är dessutom är ultimat för rådande situation med sin stora trädgård, avsaknad av hissar och minimalt antal allmänna kontaktytor. Redan under föregående helg lyckades Boho Club uppnå en beläggningsgrad på hotellet om 55%, där lördagen stod för en beläggningsgrad om 70%.

–Den goda återkopplingen från gästerna visar att konceptet fungerar trots minimal marknadsföringstid. Om restriktionerna håller i sig tror vi att konceptet kommer att öka i popularitet de kommande veckorna. Vi har en tydlig konkurrensfördel som trots omständigheterna just nu stärker vårt varumärke och gör att vi kan öka vår marknadsandel även om storleken på vår marknad överlag kortsiktigt har minskat kraftigt, framhåller bolagets VD Marcus Johansson Prakt.

Quartiers lägenhetshotell fortsätter att drivas med en kraftig reducerad personalstyrka. 

–Om allt går väl med utrullningen av vaccinet tror vi att resandet kommer att återgå till mer normala nivåer sommaren 2021. 
Av: Annika Rådlund 
Källa och foto: Quartiers Properties