Rosa champagne-nyhet
21 Jun 2019
Pommery Rosé görs på 40 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir och 30 % Pinot Meunier och det som gör rosé-Champagne så unikt är att de sedan blandar ner 7% rött vin för att göra vinet till rosé. I detta fall kommer det från Grand Cru-byn Bouzy. Reglerna säger att en non-vintage champagne ska lagras minst femton månader på flaska – Pommery Rosé lagras hela 36 månader för att utveckla den unika karaktären. Dosagen är på 10 g/l. Tonerna i vinet går åt blodapelsin, hallon, jordgubbar och citrus. På slutet kommer det även fram lättare toner av nougat och bröd. Syran är balanserad med små eleganta bubblor.
Serveras vid 8-10°C och dricks med fördel som aperitif eller till fisk och skaldjur. Eller gör som fransmännen servera den till bäriga desserter.
Utomordentligt lagringsvin som kan lagras i 5-10 år utan några problem.
Källa: Domaine Wines Sweden AB
21 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok