Rosa champagne-nyhet
21 Jun 2019
Pommery Rosé görs på 40 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir och 30 % Pinot Meunier och det som gör rosé-Champagne så unikt är att de sedan blandar ner 7% rött vin för att göra vinet till rosé. I detta fall kommer det från Grand Cru-byn Bouzy. Reglerna säger att en non-vintage champagne ska lagras minst femton månader på flaska – Pommery Rosé lagras hela 36 månader för att utveckla den unika karaktären. Dosagen är på 10 g/l. Tonerna i vinet går åt blodapelsin, hallon, jordgubbar och citrus. På slutet kommer det även fram lättare toner av nougat och bröd. Syran är balanserad med små eleganta bubblor.
Serveras vid 8-10°C och dricks med fördel som aperitif eller till fisk och skaldjur. Eller gör som fransmännen servera den till bäriga desserter.
Utomordentligt lagringsvin som kan lagras i 5-10 år utan några problem.
Källa: Domaine Wines Sweden AB
21 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"