McDonald’s lanserar vegetariska Crispy Cheese
26 Nov 2019
Den nya osten kommer att serveras som ett vegetariskt alternativ på McDonald’s alla restauranger i Sverige. . Den har fått sitt namn efter den krispigt friterade ytan, som tillsammans med ett mjukt tuggmotstånd, med ett karaktäristiskt gnissel. Den har fått sin sälta genom att den saltsprayats istället för att ha legat i saltlake som halloumi gör. Osten är också lagrad så den har lite mer sting i smaken.
- Äntligen kan vi lägga till Crispy Cheese i vår burgarfamilj! Det är viktigt för oss att alla ska kunna njuta av goda burgare tillsammans och därför känns det roligt att vi genom vårt samarbete med Arla kan bredda vårt vegetariska sortiment ytterligare med en nordisk ost som är helt unik för oss. Vi tror att det kommer bli en riktig succé bland våra gäster, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige.
McDonald’s och Arla har länge arbetat för att ta fram en ost som håller hög kvalitet och faller gästerna i smaken. Den nya produkten går i linje med svenska McDonald’s ambition att 50 procent av proteinet som serveras ska vara kyckling, fisk eller vegetariskt år 2020. Nu är man uppe i 42 procent. I denna resa är introduktionen av det nya ostalternativet ett viktigt steg. Mjölken som osten är tillverkad av kommer från Arlagårdar. Det var också viktigt att den nya produkten skulle fungera väl i de befintliga McDonalds köken, och inte innebära några nya apparater eller högre arbetsbörda.
Crispy Cheese är ett nytt protein som kommer att finnas som val i Donken Deals och i kampanjburgare. Först ut är den populära burgaren McSelection Tasty som kommer ha osten som alternativ. Självklart har Tasty också de klassiska tillbehören av mjukt bröd, krispig sallad, tomat, rödlök och Tasty-sås.
Om McDonald’s i Sverige
Har över 200 restauranger i landet. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare.
www.mcdonalds.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: McDonalds
Av: Annika Rådlund Källa och foto: McDonalds
26 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok