Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou
7 Maj 2023
![Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou](/grillrecept-ortig-citronkyckling-av-christin-kashou-349419/nyhet-files/Grillrecept%20Lonneberga%20kyckling%20citron%20dragon%20nw%20foto%20annika%20radlund%20nw.jpg)
Christin Kashou lagar mat från hela världen, med tonvikt på Asien och en hel del Mellanöstern. Här vill hon inspirera med ett snabbt och enkelt grillrecept på kyckling med mycket smak. Christins matlagning är smaksäker och kryddstark och hon inspirerar många med sina enkla men smakrika recept.
Örtig citronkyckling
En publikfriare som gå snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé Dragon & Citron (á 650 g)
- 1 citron
Pastasallad
- 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
- 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök
- 2 hjärtsallad
- 1 kruka dragon
Dressing
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.
Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.
Kyckling: Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Christin tipsar: för extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.
Citron: Dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.
Servering: Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.
Källa: Christine Kashou/Lönneberga
Foto: Lönneberga och Annika Rådlund
7 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"