Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou

 
Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin KashouÖrtig citronkyckling av Christin Kashou. Här delar Christin Kashou, som slog igenom som vinnare av Sveriges mästerkock 2021, med sig av ett grillrecept på kyckling med dragon och citron.

Christin Kashou lagar mat från hela världen, med tonvikt på Asien och en hel del Mellanöstern. Här vill hon inspirera med ett snabbt och enkelt grillrecept på kyckling med mycket smak. Christins matlagning är smaksäker och kryddstark och hon inspirerar många med sina enkla men smakrika recept.

Örtig citronkyckling
En publikfriare som gå snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.

4 portioner

Tillagningstid: 45 minuter

- 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé Dragon & Citron (á 650 g)
- 1 citron

Pastasallad

- 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
- 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök
- 2 hjärtsallad
- 1 kruka dragon

Dressing


- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron
- salt och svartpeppar

Gör så här:

Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.

Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.

Kyckling: Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Christin tipsar: för extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.

Citron: Dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.

Servering: Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.Källa: Christine Kashou/Lönneberga
Foto: Lönneberga och Annika Rådlund

Taggar

Grill Mat Recept