Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou
7 Maj 2023
Christin Kashou lagar mat från hela världen, med tonvikt på Asien och en hel del Mellanöstern. Här vill hon inspirera med ett snabbt och enkelt grillrecept på kyckling med mycket smak. Christins matlagning är smaksäker och kryddstark och hon inspirerar många med sina enkla men smakrika recept.
Örtig citronkyckling
En publikfriare som gå snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé Dragon & Citron (á 650 g)
- 1 citron
Pastasallad
- 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
- 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök
- 2 hjärtsallad
- 1 kruka dragon
Dressing
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.
Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.
Kyckling: Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Christin tipsar: för extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.
Citron: Dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.
Servering: Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.
7 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"