Grillrecept: Örtig citronkyckling av Christin Kashou
7 Maj 2023
Christin Kashou lagar mat från hela världen, med tonvikt på Asien och en hel del Mellanöstern. Här vill hon inspirera med ett snabbt och enkelt grillrecept på kyckling med mycket smak. Christins matlagning är smaksäker och kryddstark och hon inspirerar många med sina enkla men smakrika recept.
Örtig citronkyckling
En publikfriare som gå snabbt och enkelt att laga och uppskattas av många.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé Dragon & Citron (á 650 g)
- 1 citron
Pastasallad
- 400 g pasta, gärna en skruvad kort pasta
- 1 burk soltorkade tomater i olja, 180 g
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök
- 2 hjärtsallad
- 1 kruka dragon
Dressing
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Dressing: mixa crème fraiche, dijonsenap, zest från en hel citron och juice från en halv. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från de soltorkade tomaterna.
Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skölj kall. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor, spar oljan från tomaterna. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en bunke, rör ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.
Kyckling: Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Christin tipsar: för extra saftig kyckling tar du den från grillen vid 68 grader och låter den eftersteka till 72 grader.
Citron: Dela i två delar och grilla ganska hårt med snittytan nedåt.
Servering: Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon. Tranchera kycklingen och lägg vid sidan på samma fat. Lägg även upp den grillade citronen så kan alla pressa lite över sin egen portion.
7 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"