Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bygger klimatneutralt trähotell i Sundsvall

 
  • Scandic Sundsvall Central planeras att öppna under 2024.

    Scandic Sundsvall Central planeras att öppna under 2024.

  • Hotellet kommer att ha 210 rum.

    Hotellet kommer att ha 210 rum.

Föregående
Nästa
 
Scandic Hotels har tecknat ett långt hyresavtal med Skanska om ett nytt hotell med 210 rum i centrala Sundsvall. Det nya hotellet kommer att byggas i trä i  stadens hamn.  
 
Fastigheten kommer att konstrueras med en trästomme, träfasad och med trä i interiören. Den byggs i enlighet med den högt rankande miljöcertifieringen, LEED Guld. Med energieffektiva materialval och solpaneler på taket blir detta ett hotell med mycket hög energistandard som kommer att vara helt klimatneutralt under sin livstid.

- Det är väldigt glädjande att vi nu får in Scandic som hyresgäst. Ett företag som delar våra värderingar vad gäller hållbarhet och som vi även haft nära samarbete med i andra projekt, säger Joakim Åkesson, regionchef Skanska Sverige.

Hotellet kommer att ligga precis intill Sundsvalls hamn och järnvägsstation och det kommer att heta Scandic Sundvall Central. Det kommer att ha 210 rum samt en trevlig restaurang- och baravdelning på entréplan. En trappa upp kommer hotellets relax- och wellnessavdelning, gym och mötesrum ligga, alla med utsikt över Bottenhavet.

- Scandics nytillskott i Sundsvall blir en modern och attraktiv mötesplats med ett optimalt läge i en intressant region där vi ser en växande hotellefterfrågan. Vi har tillsammans med Skanska utvecklat hotellet under två års tid och det känns givetvis mycket positivt att ytterligare stärka vårt hotellerbjudande i Sundsvall, säger Peter Jangbratt, Chef för Scandic Hotels Sverige.

Han menar att Sundsvall är en attraktiv hotellmarknad med ett starkt lokalt näringsliv kombinerat med växande turism, Scandic har sedan tidigare två hotell i Sundsvall med totalt 312 rum.

Scandic Sundsvall Central planeras att öppna under 2024.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: ScandicTaggar

Bygg Scandic Hotell