Nu byter Max sin halloumiburgare till grilloumiburgare
17 Mar 2022

Grilloumin produceras på mjölk från norrländska gårdar .
–Vår nya grilloumi är gjord på komjölk och är därför lite mindre syrlig och har bra avvägd sälta som gör att smakupplevelsen blir grym. I stort är den lik halloumiburgaren i smaken, men det är i de små nyanserna skillnaderna framträder och jag är väldigt nöjd med resultatet. När det kommer till hållbarhet är skillnaderna desto större eftersom grilloumi har 50 procent mindre klimatpåverkan, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
När halloumiburgarna lanserades i januari 2016 blev den snabbt en favorit bland gästerna. Det långa samarbetet med Fontana som leverantör av halloumi har lett fram till grilloumin som tillverkas hos Norrmejerier i Umeå. Klimatavtrycket motsvarar åtta kilo Co2e (koldioxidekvivalenter) per kilo grilloumi, vilket är minst 50 procent lägre än för halloumins 16–20 kilo Co2e per kilo. Det minskade klimatavtrycket kommer främst från att mjölkproduktionen i Sverige har lägre klimatpåverkan än på Cypern men också från kortare transporter.
Själva grilloumi-burgaren, inklusive alla ingredienser, har ett
klimatavtryck på 0,8 CO2e jämfört med halloumiburgaren som har 1,2 CO2e.
Bytet av osten sker på alla Max restauranger och även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare bytas ut till grilloumiburgare.
Bytet av osten sker på alla Max restauranger och även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare bytas ut till grilloumiburgare.
Källa och foto: Max
17 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Science Park Towers med fyra torn byggs i Jönköping
"Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping"
-
Pinchos öppnar ny restaurang i Södertälje
"Vi är selektiva när vi tittar på nya lägen i Sverige och vi tror starkt på Södertälje"
-
Var fjärde småföretagare är oförsäkrad
"Det är inte bara stora olyckor som kan sänka ett mindre företag"
-
Klassiskt recept till Irish Coffee-dagen
Internationella Irish Coffee-dagen firas 25 januari
-
Sverige fyra i Bocuse d'Or
"Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte"
-
Så går det att maxa 2023-års röda dagar
"Från och med 2023 blir det bättre och bättre årligen ett par år framåt, vad gäller placering av röda dagar"
-
Idag öppnar Stockholm City Food Hall
Åtta restauranger i en lokal