Nu byter Max sin halloumiburgare till grilloumiburgare
17 Mar 2022

Grilloumin produceras på mjölk från norrländska gårdar .
–Vår nya grilloumi är gjord på komjölk och är därför lite mindre syrlig och har bra avvägd sälta som gör att smakupplevelsen blir grym. I stort är den lik halloumiburgaren i smaken, men det är i de små nyanserna skillnaderna framträder och jag är väldigt nöjd med resultatet. När det kommer till hållbarhet är skillnaderna desto större eftersom grilloumi har 50 procent mindre klimatpåverkan, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
När halloumiburgarna lanserades i januari 2016 blev den snabbt en favorit bland gästerna. Det långa samarbetet med Fontana som leverantör av halloumi har lett fram till grilloumin som tillverkas hos Norrmejerier i Umeå. Klimatavtrycket motsvarar åtta kilo Co2e (koldioxidekvivalenter) per kilo grilloumi, vilket är minst 50 procent lägre än för halloumins 16–20 kilo Co2e per kilo. Det minskade klimatavtrycket kommer främst från att mjölkproduktionen i Sverige har lägre klimatpåverkan än på Cypern men också från kortare transporter.
Själva grilloumi-burgaren, inklusive alla ingredienser, har ett
klimatavtryck på 0,8 CO2e jämfört med halloumiburgaren som har 1,2 CO2e.
Bytet av osten sker på alla Max restauranger och även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare bytas ut till grilloumiburgare.
Bytet av osten sker på alla Max restauranger och även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare bytas ut till grilloumiburgare.
Källa och foto: Max
17 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"