Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu byter Max sin halloumiburgare till grilloumiburgare

 
Nu byter Max sin halloumiburgare till grilloumiburgareGrilloumi kommer nu att serveras på alla Max restauranger.  Nu byter snabbmatskedjan Max ut sina halloumiburgare, som de har serverat sedan 2016, till svensk grilloumi.

Grilloumin produceras på mjölk från norrländska gårdar .
 
 –Vår nya grilloumi är gjord på komjölk och är därför lite mindre syrlig och har bra avvägd sälta som gör att smakupplevelsen blir grym. I stort är den lik halloumiburgaren i smaken, men det är i de små nyanserna skillnaderna framträder och jag är väldigt nöjd med resultatet. När det kommer till hållbarhet är skillnaderna desto större eftersom grilloumi har 50 procent mindre klimatpåverkan, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.

 När halloumiburgarna lanserades i januari 2016 blev den snabbt en favorit bland gästerna. Det långa samarbetet med Fontana som leverantör av halloumi har lett fram till grilloumin som tillverkas hos Norrmejerier i Umeå. Klimatavtrycket motsvarar åtta kilo Co2e (koldioxidekvivalenter) per kilo grilloumi, vilket är minst 50 procent lägre än för halloumins 16–20 kilo Co2e per kilo. Det minskade klimatavtrycket kommer främst från att mjölkproduktionen i Sverige har lägre klimatpåverkan än på Cypern men också från kortare transporter.

 Själva grilloumi-burgaren, inklusive alla ingredienser, har ett klimatavtryck på 0,8 CO2e jämfört med halloumiburgaren som har 1,2 CO2e.

Bytet av osten sker på alla Max restauranger och även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare bytas ut till grilloumiburgare.
Källa och foto: Max