Känt skådespelarpar tar över Söders Hjärta
20 Jan 2017
Eftersom många av Söders Hjärtas stammisar har varit och är kända kulturpersoner, historiskt sett var det där bandet Eldkvarn bildades, ABBA åt middag direkt hemkomna från Australien-turnén, Kronprinsessan Victoria hade möhippa och Ivar Lo-Johansson åt middag flera gånger i veckan.
Nu har restaurangens ägare Christian Wabnig och Niclaes Wallmark helt enkelt frågat sina kultutarbetande gäster om de kan tänka sig att ta över stället för tre dagar och bestämma allt från meny och drinkar till musikval och underhållning. Det blev fyra gästspel förra året som avslutades med Bo Kaspers Orkester .
Söders Hjärta lämnar nycklarna till Marie Richardsson och Jakob Eklund
Den 26 – 28 januari tar skådespelarparet Marie Richardsson och Jakob Eklund över restaurang Söders Hjärta. Maten blir svenskitaliensk, Jakob står i köket och Marie jobbar i servisen. Filmrelaterad underhållning kan även dyka upp under de tre dagarna.
Skådespelarna Marie Richardsson och Jakob Eklund, som tillhör stammisarna på södermalmsrestaurangen, har bestämt menyn med inspiration från den svenska västkusten och Sicilien. Exempel på rätter är saltimbocca, rökta räkor och bläckfisk. Under gästspelet tas den ordinarie menyn bort helt.
För ett år sedan började Söders Hjärta med konceptet att låta olika kända profiler ta över restaurangen för några dagar. Tidigare gästspel har gjorts av artisterna YAYA och Hush Forever, Hammarby-profilen Kenta Ohlsson samt Bo Kaspers Orkester. Konceptet har blivit en succé och fortsätter under 2017 och målgruppen av gäster är alla som gillar film, musik, mat och dryck. Nästa gästspel planeras infalla i slutet av mars.
På frågan vilka som väljs ut att gästspela svarar ägarna:
–Vi väljer sådana vi kommer på efter hand, men de måste ha någon koppling till någon av oss eller Söders Hjärta.
Restaurangen marknadsför alla happenings genom sina egna kanaler, Facebook och Instagram.
–Och den bästa metoden: mun till mun-metoden.
www.sodershjarta.se
Av: Annika Rådlund
20 Jan 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"