Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Känt skådespelarpar tar över Söders Hjärta

 
  • Marie Richardson och Jakob Englund kommer att gästspela på Söders Hjärta i Stockholm.

    Marie Richardson och Jakob Englund kommer att gästspela på Söders Hjärta i Stockholm.

  • Stamgästerna Marie Richardson och Jakob Englund utanför restaurangen som de ska ta över i tre dagar.

    Stamgästerna Marie Richardson och Jakob Englund utanför restaurangen som de ska ta över i tre dagar.

Föregående
Nästa
 
 Många restauranger använder sig av gästspel av kända kockar för att förnya sig och hålla uppe nyhetsvärdet. Anrika restaurang Söders Hjärta på Södermalm i Stockholm har också gästspel, men ett koncept som går ut på att personer som inte är kända från den kulinariska världen får ta över restaurangen. 

Eftersom många av Söders Hjärtas stammisar har varit och är kända kulturpersoner, historiskt sett var det där bandet Eldkvarn bildades, ABBA åt middag direkt hemkomna från Australien-turnén, Kronprinsessan Victoria hade möhippa och Ivar Lo-Johansson åt middag flera gånger i veckan. 
Nu har restaurangens ägare Christian Wabnig och Niclaes Wallmark helt enkelt frågat sina kultutarbetande gäster om de kan tänka sig att ta över stället för tre dagar och bestämma allt från meny och drinkar till musikval och underhållning. Det blev fyra gästspel förra året som avslutades med Bo Kaspers Orkester .

Söders Hjärta lämnar nycklarna till Marie Richardsson och Jakob Eklund
Den 26 – 28 januari tar skådespelarparet Marie Richardsson och Jakob Eklund över restaurang Söders Hjärta. Maten blir svenskitaliensk,  Jakob står i köket och Marie jobbar i servisen. Filmrelaterad underhållning kan även dyka upp under de tre dagarna.

Skådespelarna Marie Richardsson och Jakob Eklund, som tillhör stammisarna på södermalmsrestaurangen, har bestämt menyn med inspiration från den svenska västkusten och Sicilien. Exempel på rätter är saltimbocca, rökta räkor och bläckfisk. Under gästspelet tas den ordinarie menyn bort helt.

För ett år sedan började Söders Hjärta med konceptet att låta olika kända profiler ta över restaurangen för några dagar. Tidigare gästspel har gjorts av artisterna YAYA och Hush Forever, Hammarby-profilen Kenta Ohlsson samt Bo Kaspers Orkester. Konceptet har blivit en succé och fortsätter under 2017 och målgruppen av gäster är alla som gillar film, musik, mat och dryck. Nästa gästspel planeras infalla i slutet av mars.

På frågan vilka som väljs ut att gästspela svarar ägarna:
–Vi väljer sådana vi kommer på efter hand, men de måste ha någon koppling till någon av oss eller Söders Hjärta. 
Restaurangen marknadsför alla happenings  genom sina egna kanaler, Facebook och Instagram.
–Och den bästa metoden: mun till mun-metoden.


www.sodershjarta.se


Av: Annika Rådlund