Snabblagad kycklinggratäng av kocken Mattias Larsson
16 Sep 2023
- Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst (5 filéer)
- 150 g purjolök
- olivolja
Parmesancrème
- 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
- 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Till servering:
- Ris eller bulgur
Gör så här:
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Tillbehör: Koka ris eller bulgur.
Vinägrett: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Servering: Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
Här hittar du Mattas Larssons recept på Snabblagad chimichurrikyckling
16 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok