Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
23 Sep 2023
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri (5 filéer)
Kryddiga rotsaker
- 500 g potatis
- 250 g morötter
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 250 g valfri svamp
- 2/3 dl srirachamajonnäs
- olivolja, salt & svartpeppar
Till servering
- valfri grönsallad
Så här gör du:
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
Ringla över
srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.
23 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok