Mackrecept: Smakrika Italienaren
20 Apr 2024
Smakrika italienaren
Här Lönnebergas Smakrika skivor av saftig kyckling sällskap av italienska smaker i ett frasigt stekt surdegsbröd.
Tillagningstid: 30 minuter-
Ingredienser till 4 grillade mackor:
2 förpackningar Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av citron &timjan (á 150 g)
- 8 skivor surdegsbröd
- 2 tomater
- 2 mozzarella á 125 g
- 50 g parmesanost
- basilikablad-
olivolja
Topping & servering
- parmesanost-
basilikablad-
tomatsallad
Gör så här:
Värm ugnen till 175 C. Skiva tomater och mozzarellan, riv parmesanosten. Lägg ett paket Smakrika skivor på fyra av brödskivorna. Lägg sedan på lager med tomat, mozzarella, lite basilikablad och parmesanost. Avsluta med den andra förpackningen med kyckling innan du lägger på det andra brödet som ett lock. Stek mackorna frasiga i olivolja ett par minuter på varje sida och ugnsbaka dem sedan i cirka 5 minuter tills mozzarellan börjat smälta.
Servering:
toppa mackorna med lite hyvlad parmesanost, färsk basilika och servera med en god tomatsallad.
20 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen