Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
26 Apr 2024
Julita Wärdshus är en idyllisk destination i Sörmland med restaurang som serverar en fast avsmakningsmeny, med fokus på nordiska och lokala råvaror. Värdshuset ligger vid sjön Öljaren, cirka 25 kilometer nordväst om Katrineholm och erbjuder bokning i form av paket där middag, övernattning i historiska herrgårdsflyglar och lantlig hantverksfrukost ingår.
–Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av Julita och skapa högklassig mat i en fantastisk miljö med tillgång till närområdets råvaror och producenter. Jag har haft förmånen att jobba mycket med Gustav tidigare, och det känns jätteroligt att ta över facklan från honom och fortsätta driva restaurangen framåt, säger Thilda Mårtensson.
Trots sin unga ålder har hon redan etablerat sig inom den gastronomiska världen. Hon har bland annat hunnit med att jobba på Sturehof, Grand Hotell Saltsjöbaden, Lilla Ego och Tegelbacken. 2020 utsågs Thilda till bästa commis under Gastronomi Sverige Commis Award och två år senare var hon commis till Sveriges Bocuse d’Or kandidat Jimmi Eriksson. Vid lanseringen av Falstaff Nordic Sweden Restaurant List 2024 fick Thilda Mårtensson utmärkelsen Rising Star. I årets upplaga av Bocuse d’Or agerade Thilda assisterande lärlingskock åt Sveriges kandidat Gustav Leonhardt.
–Det känns tryggt att Thilda tar vid efter Gustav. Jag har följt hennes otroliga utveckling under en längre tid, nu senast under hela resan med Bocuse d’Or. Det råder ingen tvekan om att att hon är en av Sveriges mest lovande unga kockar just nu. Både jag och Pi ser fram emot att följa Thildas vision för Julita och vi kommer finnas med som stöd under hela resan, säger Tommy Myllymäki, ägare av Julita Wärdshus.
Bokningen för säsongen på Julita Wärdshus öppnar den 29 april.
26 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen