Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
22 Apr 2024
Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, ägde rum på the Ridge i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april. Mötesanläggningen ligger 1 timme sydväst om New York, och tävlingen avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna hade alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.
Kocktävlingen arrangeras av IAAC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, fin balansgång mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.
– Det känns helt fantastiskt, säger Ruth. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.
För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs prisbelönta köksteam, med vinst i den svenska uttagningen på Munchenbryggeriet i Stockholm. Vinsten ledde till europafinalen i Danmark där hon också kammade hem vinsten.
Att hon återigen stod som vinnare i New Jersey är ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra.
Vinnarrätten
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse.
Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sigtunahöjden
22 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen