Recept: Banofee med knäckebrödskross och Peanut Butter Cups
17 Nov 2023
BANOFFEE MED KNÄCKEBRÖDSKROSS
4 portioner
Ingredienser:
4 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt
3 dl lättvispad grädde
2 st bananer
3 msk Dulce de leche
Gör så här:
1. Börja med att vispa upp grädde.
2. Börja sedan montera i små syltburkar med krossat knäckebröd, banan, grädde, dulce de leche.
3. Servera.
Peanut Butter Cups
4 portioner
Botten:
5 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt 1 msk kokosolja till botten.
1 msk kakao
Lite havssalt
Mitten:
4 msk jordnötssmör
Toppen:
150 g smält mörk choklad 1 msk kokosolja
Gör så här:
1. Börja med att mixa botten till en jämn smet.
2. Tryck ut i silikonformar. Toppa med jordnötssmör.
3. Ställ i frysen 1 timme.
4. Smält sedan choklad och häll i formarna.
5. Ställ i frysen ytterligare 1 timme innan servering.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Wasa
17 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok