Recept: Cocktails med rabarbersmak
13 Feb 2021
Koskenkorva har det senaste året lanserat smaksatta likörer, först kom Ginger, därefter Lemon och sedan Salmiakki. Nu lanseras Koskenkorva Rhubarb gjord på färska rabarber och granatäpple.
Drycken från den finska vodkaföretaget har en rosa färg och fungerar att servera kall som den är eller att använda som bas i drinkar.
Här delar deras bartenders med sig av tre olika serveringsförslag:
Rhubarbie
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva
Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Klart!
Burning Storm
20 ml Koskenkorva Rhubarb
20 ml Mörk rom
Ginger Beer
Lime
Fyll ett glas med is och häll över alla ingredienser. Rör om, garnera med lime och servera.
Rhubarb Smash
40 ml Koskenkorva Rhubarb
30 ml Citronjuice
10 ml Sockerlag
10 Myntablad
Skummad äggvita
Mät upp alla ingredienser i en shaker. Skaka hårt och sila ned i ett kylt glas med is. Garnera och servera.
Källa och foto: Altia
13 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok