Mocktail till höstens festligheter
13 Aug 2019
Kopparberg Ciders Strawberry & Lime Alkoholfria cider har blivit en favorit i bryggeriets sortiment. Dagens ”mocktails” har dessutom utvecklats till att bli precis lika smakrika och spännande som alkoholhaltiga drinkar. Här kommer vårt favoritrecept att bjuda på redan i helge. Den tar cirka tio minuter att göra och receptet räcker till fyra personer.
Du behöver:
1/2 Lime
1/2 dl Sockerlag
1/2 dl Pressad lime
1/4 dl Koncentrerad jordgubbssaft
50 cl Kopparberg Cider Jordgubb & Lime Alkoholfri
5 st jordgubbar
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Basilikakruka
Is
Krasse
Gör såhär:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal. Låt sedan lagen kallna.
Mortla jordgubbar och basilika i en skål.
Addera resterande ingredienser, Kopparberg cider, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Kopparbergs
13 Aug 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok