Recept: Het sås och drink med bourbon
5 Jul 2019
Med den heta såsen har kockarna skapat en skapat en sydstatsinfluerad kycklingrätt med tydliga toner av Bulleit Bourbon. Receptet på Bulleit Bourbon Hot Sauce och drinken Spicy julep kommer här:
Bulleit Bourbon Hot Sauce
Du behöver:
• - En mixer
• - En kniv
• - En skärbräda
• - En ananas
• - Lite salt – eller så mycket salt som du vill!
• - 2,5 dl chili (välj din favoritsort t.ex. Jalapeños eller Aji Amarillos)
• - 5 st vitlöksklyftor
• - 2,5 dl rödlök
• - 1,5 dl citronjuice
• - 1 msk svartpeppar
• - 5 dl äppelcidervinäger
• - En skvätt olivolja
• - 1,5 dl Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye
Skär ananasen i delar och grilla den så att den karamelliserad. Sedan skär du upp chili. Du bestämmer om du vill behålla kärnorna eller inte. Skär löken och skala vitlöken. Häll i vinäger och citronjuice i mixern tillsammans med salt och peppar.
Addera samtliga ingredienser (lök, vitlök, grillad ananas, chili) i mixern. Mixa! Nu har du din Hot Sauce! Bara en sak som saknas. Koka upp såsen i en kastrull, addera Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye. Låt såsen kylas, addera whiskeyn.
Drinken Spicy julep
En handfull knippe mynta
4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce
7 cl Bulleit Bourbon
3 cl Socker
3 skvättar Angostura Bitter
1 syltburk
Mortla myntan och lägg i en syltburk. Addera socker, hot sauce och Bulleit Bourbon samt ett par skvättar Angostura Bitter efter smak. Toppa med is (gärna krossad) och rör runt drinken. Garnera med myntablad och chilipulver.
Under hela juli serverar BBQ-restaurangen Brisket & Friends denna specialkomponerad hot sauce baserad på Bulleit Bourbon, chili och ananas.
Brisket & Friends har två restaurangerm en på Upplagsvägen 18, Årsta och på Upplandsgatan 7, Stockholm.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brisket & Friends
5 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"