Roodeberg Vision - årets blendingtävling
1 Jul 2019
Roodeberg är från en av Sydafrikas största och äldsta producenter och som överlevt många olika trender och sortimentskiften. Roodeberg har alltid varit en röd blend men stilen förändras med sin omvärld.
Förra året tävlade sommelierstudenter från Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan om vilka som fick äran att skapa vinet Roodeberg Grythyttan Edition 2017 med riktiga tanksamples från KWV. Det segrande vinet lanserades på Systembolaget i en upplaga om 1500 flaskor med studenternas namn på etiketten – något som inte ens vinmakaren själv har fått tidigare. Eftersom förra årets tävling blev så oerhört uppskattad har det nu beslutats att göra om tävlingen i större skala – nu som Roodeberg Vision.
Det vinnande laget kommer att få åka till Sydafrika för att producera sitt eget vin som sedan kommer att lanseras i Magnumflaskor med en upplaga om cirka 800 flaskor.
Juryn består av Wim Truter, chefsvinmakare på KWV och Madeleine Stenwreth, en av Sveriges mest kända vinpersonligheter och som besitter den ärofyllda titeln Master of Wine.
Roodeberg Vision är ett samarbete mellan KWV, Arvid Nordquist Vinhandel och Dinvinguide.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Arvid Nordquist HAB
1 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen