En fjärdeplats för Sverige i Pâté-Croûte i Lyon
6 Dec 2023
Den 4 december avgjordes världsfinalen i Pâté-Croûte i Lyon. 14 finalister från hela världen, däribland Nordamerika, Japan, Tahiti, England och Frankrike deltog. När juryn sagt sitt stod det klart att det blev Fréderic Le Guen-Jeffroy (Paris, Frankrike) som tog hem världsmästartiteln.
–Jag är fantastiskt glad för den här upplevelsen och chansen att tävla på den här nivån. Den största utmaningen var att tillaga patéerna i lånat kök här i Lyon. Det har varit en otroligt lärorik upplevelse, den svenska uttagningen och perioden fram till VM har gett mig en enorm erfarenhet, säger Malidza Larsson.
Juryn bestod av flera gastronomiska profiler, däribland juryordförande Karen Torosyan från tvåstjärniga Michelin-krogen Bozar i Bryssel. Efter tävlingsmomentet följde en galamiddag för 500 gäster där tävlingsresultatet presenterades.
Den internationella tävlingen Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i Lyon sedan 2009 och årets tävling bevakades av press från hela Frankrike, bland annat genom direktsändning i TV.
Av: Annika Rådlund
6 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok