Nordic Seafood Summit arrangeras i Göteborg
7 Dec 2023
Nordic Seafood Summit är den första mötesplatsen att samla sjömatsbranschens samtliga aktörer – från fiskare och odlare till grossister, förädlingsindustri, handel, restaurang, forskare, beslutsfattare och myndigheter. Det är ett tillfälle för näringens aktörer att få en inblick i hela kedjans verklighet, utmaningar och möjligheter.
Målet är att skapa en känsla av gemenskap och framåtanda i branschen genom fokusera på lösningar och på framtid.
Under Nordic Seafood Summit 2024 kommer även det nyinstiftade Sjömatspriset att delas ut för första gången. Priset ska hylla visionärer som med tyngd och långsiktighet utvecklar den svenska sjömatsnäringen.
Sjömatspriset ska delas ut till personer, företag eller organisationer som distinkt och vältajmat skapar förutsättningar för sjömatens genomslag, konkurrenskraft och utveckling. Det kan röra sig om en innovation, ett projekt eller en produkt. Eller något annat. Det viktiga är att det kan göra långsiktig skillnad och är hållbart – även kommersiellt.
Sjömatspriset ska delas ut till personer, företag eller organisationer som distinkt och vältajmat skapar förutsättningar för sjömatens genomslag, konkurrenskraft och utveckling. Det kan röra sig om en innovation, ett projekt eller en produkt. Eller något annat. Det viktiga är att det kan göra långsiktig skillnad och är hållbart – även kommersiellt.
Om Sjömatspriset
Priset ska bli ett erkännande för de som vågar tänka nytt och tar initiativ till förändring och en uppmuntran till att fortsätta utveckla sjömatsnäringen. Prissumman 2024 är på 30 000 kronor.
Priset ska bli ett erkännande för de som vågar tänka nytt och tar initiativ till förändring och en uppmuntran till att fortsätta utveckla sjömatsnäringen. Prissumman 2024 är på 30 000 kronor.
Juryn består av representanter från Nordic Seafood Summits styrgrupp, branschorganisationer, grossist- och restaurangledet, dagligvaruhandeln och innovationsstödjande organisationer. Nominera din favorit till Sjömatspriset 2024 här.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Sea Summit
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Sea Summit
7 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok