Valio lanserar veganost
11 Jun 2019
Trenden mot vegetariskt och veganskt ökar markant där Valio tog klivet in i växtbaserat med produktserien Valio Oddlygood, redan i mars 2018. Nu breddar Valio serien ytterligare med ett helt veganskt alternativ till ost med smak av Gouda – Oddlygood Veggie. Oddlygood Veggie produceras dessutom i Norden.
– Mat ska vara gott för alla, oavsett matpreferenser. Därför känns det otroligt kul att få lansera Oddlygood Veggie i Sverige. Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på växtbaserat och det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ett nytt, gott alternativ till ost för alla som gillar växtbaserat, säger Katrine Bendix, Kategoriansvarig på Valio Sverige.
Oddlygood Veggie är 100 procent växtbaserad och består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Det gör att den idag är en av få nordiskt tillverkade alternativ till ost. Den är helt fri från soja och palmolja och har berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium.
Oddlygood Veggie Grated – Bäst på pizzan
Oddlygood Veggie har redan tilldelats utmärkelsen Bäst på pizzan i ett konsumentsmaktest.* Den rivna varianten passar för matlagning och gör sig bäst på en pizza, som gratinering, på pajer, i såser och i alla rätter där man kan tänkas använda riven ost.
Oddlygood Veggie Slices – Bäst på mackan
Nyligen blev även Oddlygood Veggie Slices konsumenternas smakvinnare** i Bäst på mackan. De helt veganska skivorna är perfekta i en varm macka eller som pålägg.
Om Valio
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter.
11 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"