Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tävlingsgruppen för Årets Kock 2019

 
Tävlingsgruppen för Årets Kock 2019Tom Sjöstedt, Tommy Myllymäki, Emma Bengtsson och Paul Svensson. Tävlingsgruppens uppdrag är att utforma tävlingsupplägget för Årets Kock 2019 och består i år av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Emma Bengtsson från tvåstjärniga Aquavit Restaurant i New York samt Paul Svensson från ReTaste och restaurangen på Fotografiska, Stockholm.


Uppdraget består i att driva utformningen av tävlingsupplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.

– Det är en otroligt kunnig och engagerad kvartett och jag är väldigt glad över att ha med mig Tom, Tommy, Emma och Paul i årets tävlingsgrupp. Som ett led i vårt arbete att tillgängliggöra tävlingen ytterligare för alla professionella kockar som vill tävla har vi i år, till skillnad från 2018, inte enbart tidigare vinnare i tävlingsgruppen utan har också bjudit in kockar med andra perspektiv och erfarenheter att delta, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

Inför 35-årsjubileet förra året gjordes ett rejält omtag i tävlingsupplägget. T.ex var anmälningsbidraget mindre styrt, råvarusäsongen för finalisterna ny samt att både kval och final gick över två dagar och omfattade tränade och otränade matlagningsmoment, hantverkskunskap, råvarukännedom och teori.

– I år handlar det om att finslipa och utvärdera. Hur kan vi göra förra årets tävlingsupplägg ännu bättre, ännu vassare och ännu mer spännande för både tävlande och publik? Det är vårt fokus när vi tittar på årets tävling, och att få in en eller annan överraskning, säger Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego och tävlingsledare Årets Kock 2019.
Av: Annika Rådlund Källa: Årets Kock