Tävlingsgruppen för Årets Kock 2019
4 Mar 2019
Uppdraget består i att driva utformningen av tävlingsupplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.
– Det är en otroligt kunnig och engagerad kvartett och jag är väldigt glad över att ha med mig Tom, Tommy, Emma och Paul i årets tävlingsgrupp. Som ett led i vårt arbete att tillgängliggöra tävlingen ytterligare för alla professionella kockar som vill tävla har vi i år, till skillnad från 2018, inte enbart tidigare vinnare i tävlingsgruppen utan har också bjudit in kockar med andra perspektiv och erfarenheter att delta, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.
Inför 35-årsjubileet förra året gjordes ett rejält omtag i tävlingsupplägget. T.ex var anmälningsbidraget mindre styrt, råvarusäsongen för finalisterna ny samt att både kval och final gick över två dagar och omfattade tränade och otränade matlagningsmoment, hantverkskunskap, råvarukännedom och teori.
– I år handlar det om att finslipa och utvärdera. Hur kan vi göra förra årets tävlingsupplägg ännu bättre, ännu vassare och ännu mer spännande för både tävlande och publik? Det är vårt fokus när vi tittar på årets tävling, och att få in en eller annan överraskning, säger Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego och tävlingsledare Årets Kock 2019.
4 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"