Qatar Airways öppnar pop up- restaurang i Sverige
15 Mar 2019
I slutet av mars öppnar Göteborg-Doha för två exklusiva avsmakningskvällar mitt i Göteborg. Satsningen är ett samarbete mellan Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar, som drivs av den flerfaldigt belönade sommelieren Daniel Gremlin.
Menyn är framtagen av Kasper Dall Birch, som arbetar som gastronomisk utvecklingschef på Qatar Airways med erfarenhet från några av världens främsta restauranger. Tillsammans med Somms välmeriterade kockteam under ledning av Daniel Gremlin har en avsmakningsmenyn med sex rätter, som speglar de båda destinationerna, tagits fram. Menyn visar Qatar Airways prisbelönta mat och kvalitet samt att den fungerar utmärkt även i fine dining-miljö.
– Det här är ett uppdrag och tillfälle som vi inte ville missa. Ett oerhört spännande samarbete där vi fått möjligheten att kombinera våra lokala råvaror och nordiska smaker med Qatars kryddiga smaker och dofter. Gästerna kommer få uppleva nya innovativa smaksensationer till utvalda viner, säger Daniel Gremlin, grundare och sommlier Somm Restaurant & Winebar.
Flygbolaget fortsätter sin stora expansion i Europa och i december 2018 landade Qatar Airways första direktflyg på Göteborg Landvetter Airport, som därmed invigdes till flygbolagets andra destination i Sverige. Den nya direktlinjen har öppnat upp för nya spännande möten och minskat avståndet mellan Norden och Mellanöstern.
Göteborg-Doha håller öppet den 27 och 28 mars och tar emot gäster för en sittning per kväll, klockan 18.00-22.00.
Adress: Göteborg-Doha, Lorensbergsgatan 8, Göteborg.
http://got-doh.com
Somm Restaurant & Winebar
En fine dining-bistro ett stenkast från Avenyn i Göteborg. Restaurangen byter meny var sjätte vecka för att fortsätta vara innovativa och utvecklas, vilket märkts genom de utmärkelser de fått så som omnämnande i Guide Michelins, Bib Gourmand tre år i rad, Book a Tables pris som årets Göteborgskrog och Årets skandinaviska kök i Sverige. Restaurangen är också en av de högst rankade restaurangerna på Reko.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Qatar
15 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"