Qatar Airways öppnar pop up- restaurang i Sverige
15 Mar 2019
I slutet av mars öppnar Göteborg-Doha för två exklusiva avsmakningskvällar mitt i Göteborg. Satsningen är ett samarbete mellan Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar, som drivs av den flerfaldigt belönade sommelieren Daniel Gremlin.
Menyn är framtagen av Kasper Dall Birch, som arbetar som gastronomisk utvecklingschef på Qatar Airways med erfarenhet från några av världens främsta restauranger. Tillsammans med Somms välmeriterade kockteam under ledning av Daniel Gremlin har en avsmakningsmenyn med sex rätter, som speglar de båda destinationerna, tagits fram. Menyn visar Qatar Airways prisbelönta mat och kvalitet samt att den fungerar utmärkt även i fine dining-miljö.
– Det här är ett uppdrag och tillfälle som vi inte ville missa. Ett oerhört spännande samarbete där vi fått möjligheten att kombinera våra lokala råvaror och nordiska smaker med Qatars kryddiga smaker och dofter. Gästerna kommer få uppleva nya innovativa smaksensationer till utvalda viner, säger Daniel Gremlin, grundare och sommlier Somm Restaurant & Winebar.
Flygbolaget fortsätter sin stora expansion i Europa och i december 2018 landade Qatar Airways första direktflyg på Göteborg Landvetter Airport, som därmed invigdes till flygbolagets andra destination i Sverige. Den nya direktlinjen har öppnat upp för nya spännande möten och minskat avståndet mellan Norden och Mellanöstern.
Göteborg-Doha håller öppet den 27 och 28 mars och tar emot gäster för en sittning per kväll, klockan 18.00-22.00.
Adress: Göteborg-Doha, Lorensbergsgatan 8, Göteborg.
http://got-doh.com
Somm Restaurant & Winebar
En fine dining-bistro ett stenkast från Avenyn i Göteborg. Restaurangen byter meny var sjätte vecka för att fortsätta vara innovativa och utvecklas, vilket märkts genom de utmärkelser de fått så som omnämnande i Guide Michelins, Bib Gourmand tre år i rad, Book a Tables pris som årets Göteborgskrog och Årets skandinaviska kök i Sverige. Restaurangen är också en av de högst rankade restaurangerna på Reko.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Qatar
15 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"