Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Qatar Airways öppnar pop up- restaurang i Sverige

 
Qatar Airways öppnar pop up- restaurang i SverigeQatar Airways öppnar restaurang i centrala Göteborg. Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar i Göteborg öppnar ett fine dining-koncept under namnet Göteborg-Doha. Samarbetet är en satsning för att visa upp Qatar Airways femstjärniga service och kvalitet med fokus på maten.  I en specialkombinerad sexrättersmeny ska gästerna få uppleva det bästa av två världar.   

I slutet av mars öppnar Göteborg-Doha för två exklusiva avsmakningskvällar mitt i Göteborg. Satsningen är ett samarbete mellan Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar, som drivs av den flerfaldigt belönade sommelieren Daniel Gremlin.

Menyn är framtagen av Kasper Dall Birch, som arbetar som gastronomisk utvecklingschef på Qatar Airways med erfarenhet från några av världens främsta restauranger. Tillsammans med Somms välmeriterade kockteam under ledning av Daniel Gremlin har en avsmakningsmenyn med sex rätter, som speglar de båda destinationerna, tagits fram. Menyn visar Qatar Airways prisbelönta mat och kvalitet samt att den fungerar utmärkt även i fine dining-miljö.

– Det här är ett uppdrag och tillfälle som vi inte ville missa. Ett oerhört spännande samarbete där vi fått möjligheten att kombinera våra lokala råvaror och nordiska smaker med Qatars kryddiga smaker och dofter. Gästerna kommer få uppleva nya innovativa smaksensationer till utvalda viner, säger Daniel Gremlin, grundare och sommlier Somm Restaurant & Winebar.

Flygbolaget fortsätter sin stora expansion i Europa och i december 2018 landade Qatar Airways första direktflyg på Göteborg Landvetter Airport, som därmed invigdes till flygbolagets andra destination i Sverige. Den nya direktlinjen har öppnat upp för nya spännande möten och minskat avståndet mellan Norden och Mellanöstern.

Göteborg-Doha håller öppet den 27 och 28 mars och tar emot gäster för en sittning per kväll, klockan 18.00-22.00. Adress: Göteborg-Doha, Lorensbergsgatan 8, Göteborg. 
http://got-doh.com 
Somm Restaurant & Winebar
En fine dining-bistro ett stenkast från Avenyn i Göteborg. Restaurangen byter meny var sjätte vecka för att fortsätta vara innovativa och utvecklas, vilket märkts genom de utmärkelser de fått så som omnämnande i Guide Michelins, Bib Gourmand tre år i rad, Book a Tables pris som årets Göteborgskrog och Årets skandinaviska kök i Sverige. Restaurangen är också en av de högst rankade restaurangerna på Reko.


 

 

 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Qatar