Ny limiterad whisky från Mackmyra
12 Jun 2019
Mackmyra presenterar resultatet av ännu en innovativ slutlagring i serien Moment, med få limiterade upplagor. Moment Skogshallon är en elegant single malt whisky som delvis mognat på ex-bourbonfat mättade med vin på svenska vilda hallon, med tillägg av några kryddiga amerikanska ekfat. Mackmyras Master Blender, Angela D’Orazio, har med de finaste faten skapat en exklusiv whisky med smak av svensk sommar.
– Moment Skogshallon är en härligt somrig whisky med mjuk smak av röda bär som för tankarna till svensk sommar. Genom unika slutlagringar på våra finaste fat får vi hela tiden nya idéer, vilket leder till nya oanade whiskysmaker, säger Angela D’Orazio.
Genom kreativ finishlagring erbjuder Moment whisky konnässörer whisky i outforskat territorium. Tidigare Momentutgåvor har slutlagrats på vinfat som mättats med bland annat: lingon, hjortron, körsbär och björksav. Den nya whiskyn är som tidigare utgåvor i serien destillerad på Mackmyra Bruk och den är lagrad i Bodås Gruva.
Moment Skogshallon har en naturligt bärig och fruktig arom av jordgubbar, citrus, päronkola, vanilj, ingefära, vitpeppar och rostade ekfat. Även smaken är fruktig och bärig med inslag av syrliga karameller och mjuk kryddighet av vanilj och tobaksblad. I eftersmaken klingar mjuka aromer av syrliga karameller, vanilj och tobaksblad i munnen.
1
Alkoholhalt: 44,4 %
Volym: 700 ml
Total buteljerad volym: 1 511 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 18 juni 2019.
12 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"