Ny limiterad whisky från Mackmyra
12 Jun 2019
Mackmyra presenterar resultatet av ännu en innovativ slutlagring i serien Moment, med få limiterade upplagor. Moment Skogshallon är en elegant single malt whisky som delvis mognat på ex-bourbonfat mättade med vin på svenska vilda hallon, med tillägg av några kryddiga amerikanska ekfat. Mackmyras Master Blender, Angela D’Orazio, har med de finaste faten skapat en exklusiv whisky med smak av svensk sommar.
– Moment Skogshallon är en härligt somrig whisky med mjuk smak av röda bär som för tankarna till svensk sommar. Genom unika slutlagringar på våra finaste fat får vi hela tiden nya idéer, vilket leder till nya oanade whiskysmaker, säger Angela D’Orazio.
Genom kreativ finishlagring erbjuder Moment whisky konnässörer whisky i outforskat territorium. Tidigare Momentutgåvor har slutlagrats på vinfat som mättats med bland annat: lingon, hjortron, körsbär och björksav. Den nya whiskyn är som tidigare utgåvor i serien destillerad på Mackmyra Bruk och den är lagrad i Bodås Gruva.
Moment Skogshallon har en naturligt bärig och fruktig arom av jordgubbar, citrus, päronkola, vanilj, ingefära, vitpeppar och rostade ekfat. Även smaken är fruktig och bärig med inslag av syrliga karameller och mjuk kryddighet av vanilj och tobaksblad. I eftersmaken klingar mjuka aromer av syrliga karameller, vanilj och tobaksblad i munnen.
1
Alkoholhalt: 44,4 %
Volym: 700 ml
Total buteljerad volym: 1 511 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 18 juni 2019.
12 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"