Tre bubblande mocktails av Årets bartender
20 Jun 2023
I samarbete med SodaStream har Hedda Bruce skapat tre unika drinkrecept: den läckert mörkröda Plommon & Verjus, den spritsiga Mynta & Fläder och slutligen den perfekt svalkande sötsura Persika & Grape. De tre drinkarna passar utmärkt att kombinera med olika typer av mat eller som ett trevligt alternativ på sommardrinken.
– Min tanke var att ta tillvara på och lyfta fram de råvaror som är i säsong på sommaren, som plommon, fläder och persikor, och låta dessa smaker gifta sig tillsammans med fräscht bubbelvatten. Resultatet blev tre riktigt goda och läskande alkoholfria sommardrinkar som passar lika bra på midsommarfesten som till grillkvällen, säger Hedda Bruce, bartender och bar manager på Tjoget.
Tre somriga mocktails signerade Hedda Bruce
Plommon & Verjus
40 ml alkoholfri gin
30 ml Verjus
25 ml plommonsocker
Kolsyrat vatten (SodaStream)Is i kub
Gör så här:
Plommonsocker: Kärna ur och juica plommonen i en
råsaftscentrifug. Väg vätskan.
Tillsätt en lika stor del strösocker som
plommonjuice i vikt. Rör tills sockret löst upp sig.
Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas.
Drink: Häll alla ingredienser förutom det kolsyrade vattnet i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är
kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Servera.
Mynta & Fläder
Mynta & Fläder
30 ml flädersaft (egentillverkad eller av bättre sort från en lokal producent)
30 ml färskpressad citronjuice
8–10 st myntablad
Kolsyrat vatten (SodaStream)
Myntablad eller fläderkvist till dekorationIs i kub
Gör så här:
Gör så här:
Pressa citronjuicen. Häll flädersaft, citronjuice och myntablad i ett glas.
Fyll upp glaset med is. Rör runt tills drycken är kall.
Toppa upp glaset med kolsyrat vatten. Rör runt igen.
Garnera drinken med ett myntablad eller en fläderkvist.
Persika & Grape
Persika & Grape
40 ml alkoholfri gin
25 ml röd grapecordial
Soda Stream
Bubly Drops
PeachKlyfta från grapefrukt
Is i kub
Gör så här:
Gör så här:
Grape cordial: Skala av skalet från två stycken röda grapefrukter. Spara skalet. Pressa grapen i en juicepress och sila bort fruktköttet. Väg juicen. Tillsätt en lika stor del strösocker i vikt som juicen. Rör runt tills sockret löst upp sig. Lägg ner skalen i juicen. Låt stå några timmar. Sila.
Drink:
Häll alkoholfri gin och pink grapecordial i ett glas.
Fyll upp med is, rör runt och toppa sedan med några droppar SodaStream Bubly Drops Peach.
Blanda ordentligt. Garnera glaset med en grapefruktklyfta.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Soda Stream
20 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok