Recept: Jill Johnsons grillrecept på Sticky Ribs BBQ-style
4 Sep 2020
Sticky Ribs BBQ-style
4-6 portioner
2-3 kg tunna revben
1 gul lök
1 tsk svartpepparkorn
3 lagerblad
2 tsk salt
Till servering
Flingsalt och en nypa chiliflakes
BBQ-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (340 g)
1 ½ dl passerade tomater
½ dl äppelcidervinäger
1 dl Bourbon whiskey
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, rökt paprikapulver och pepparkorn i olja utan att det tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Rör då och då. Låt såsen svalna.
Ribs: Koka upp rikligt med vatten i en stor syltkastrull. Skala, klyfta och lägg i löken, svartpepparkornen, lagerbladen och saltet. Lägg i köttet och låt det sjuda varsamt tills köttet släpper från benen, cirka 1 ½-2 timmar.
Gör i ordning en fin grillglöd. Lägg på de kokta revbenen och pensla generöst med BBQ-sås runtom.
Grilla några minuter runtom men passa så att de inte bränns på grund av sockret i såsen. Låt dem vila cirka 10 minuter innan du skär upp dem. Strö på lite flingsalt och chiliflakes och servera.
Receptet finns även med i kokboken Country cooking, där bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk.
Dryck till ribsen: Nashville Stories röda
4 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan